Pompierii ISU Mehedinti – misiuni îndeplinite cu succes!

Pompierii mehedințeni au intervenit, în acest weekend, pentru salvarea victimelor a două accidente rutiere, stingerea unui incendiu, transportarea a două persoane supraponderale care au necesitat îngrijiri medicale, deblocarea ușii unei locuințe, în interiorul căreia a fost găsită o persoană decedată, dar și pentru asigurarea zonei la un meci de fotbal. Paramedicii SMURD au acordat asistență medicală de urgență unui număr de 34 de persoane care au solicitat ajutorul apelând numărul unic de urgență 112.
Totodată, pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, pompierii au efectuat 63 de misiuni.
În cursul zilei de vineri, 13 noiembrie a.c., două echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin au intervenit cu o autospecială cu modul de descarcerare și o ambulanță SMURD la un accident rutier, produs pe Calea Timișoarei din municipiu. În urma accidentului, trei persoane au fost rănite ușor și au primit îngrijiri medicale de la echipajele SMURD și SAJ. Ulterior, acestea au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe din municipiul Drobeta Turnu Severin.
Sâmbătă seara, două echipaje de pompieri din cadrul Stației Vânju Mare au intervenit cu o autospecială cu modul de descarcerare și o ambulanță SMURD pentru salvarea victimelor unui accident rutier, în care un autoturism s-a răsturnat în afara părții carosabile, pe raza localității Izimșa din comuna Obârșia de Câmp. În accident, au fost implicate cinci persoane, care au fost evaluate medical de paramedicii SMURD și echipajul SAJ. Doar doi minori, cu vârste de circa 11 ani, respectiv circa 15 ani, au necesitat îngrijiri medicale, aceștia suferind traumatisme. După acordarea primului ajutor calificat de către echipajele medicale SMURD și SAJ, aceștia au fost transportați la Unitatea de Primiri Urgențe din municipiul Drobeta Turnu Severin.
Aseară (n.r. 15.11.2020), trei echipaje din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin au intervenit cu două autospeciale și o ambulanță SMURD pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-un apartament din cartierul Gura Văii, în municipiul Drobeta Turnu Severin. Pompierii au localizat, imediat, incendiul care s-a manifestat într-o încăpere a locuinței, situate la parterul blocului, împiedicând extinderea acestuia la întregul apartament. Au ars obiecte de mobilier și materiale textile, nefiind înregistrate victime. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost determinată de jarul căzut din sobă.
Pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV2, în ultimele trei zile, pompierii mehedințeni au desfășurat 22 de acțiuni, trei dintre acestea în cooperare cu polițiști din cadrul IPJ Mehedinți, fiind verificate 47 de societăți comerciale. În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate 10 avertismente pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.
De asemenea, echipaje operative din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin au efectuat 41 de misiuni, 26 dintre acestea pentru decontaminarea a 62 de ambulanțe SMURD și SAJ, dar și a autospecialei de transport personal și victime multiple(ATPVM), iar șapte pentru preluarea și transportul unor persoane care au fost confirmate cu COVID-19.

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE ISU Drobeta

Accident 14.11.2020