Mai există libertatea presei? Semnează petiția online!

Anularea amenzii aplicate de CNA postului de radio Gold FM; respectarea strictă a dreptului la libertatea de conștiință, de expresie și de acces la informație

La data de 10 martie 2022, CNA a amendat în mod abuziv postul de Radio Gold FM cu suma de 50.000 lei (adică 10.000 euro) acuzând faptul că invitații la dezbaterile difuzate de respectivul post ar fi exprimat opinii în favoarea Rusiei.

În realitate, la dezbaterile la care CNA a făcut referire și, în general, la toate dezbaterile găzduite de postul Gold FM nu se exprimă opinii în favoarea sau în defavoarea politicii unui stat sau altuia, ci este analizată critic realitatea politică, economică și socială, opiniile exprimate de invitați, în mod liber și potrivit convingerilor lor, fiind adesea de natură a corecta informațiile false sau tendențios interpretate de alți operatori mediatici.

Prin criticile aduse, CNA a arătat că nu înțelege corect sensul spuselor pe care le-a sancționat și nici nu face diferența între informație și opinie. Astfel, CNA a ajuns la incriminarea si sancționarea “delictului de opinie”.

Mai presus de acestea, amenda exorbitantă impusă postului Gold FM este evident menită să intimideze postul și pe invitații săi, obligându-i fie să renunțe la a mai emite, fie să emită doar mesaje care să confirme propaganda guvernamentală.

Prin aceasta CNA a atentat atât la libertatea presei și la libertatea de expresie, cât și la dreptul cetățenilor de a fi corect informați, inclusiv prin accesul liber la opinii alternative.

Fața de cele de mai sus cerem anularea amenzii aplicate postului de radio Gold FM și încetarea hărțuirii la care acest post este permanent supus de CNA. Cerem de asemenea CNA respectarea strictă a dreptului nostru la libertatea de conștiință, de expresie și de acces la informație.

Poți semna petiția aici: www.petitieonline.com

Comments are closed.