Parteneriat UNIVERSITATEA POLITEHNICA BUCURESTI – EURONEWS

Pe data de 6 ianuarie 2020, Euronews a anunțat că a încheiat un parteneriat cu Universitatea Politehnica din București (UPB) pentru a lansa Euronews România, un nou canal de știri independent destinat publicului român.

În ultimii doi ani, Euronews a lansat deja alte trei proiecte afiliate. Euronews România este primul proiect afiliat lansat în Uniunea Europeană. Euronews ar fi astfel, cel de-al sasele post independent de stiri din Romania.

Rectorul UPB Mihnea Costoiu, a afirmat ca parteneriatul cu Euronews, este primul proiect de acest tip lansat în Uniunea Europeană și va fi construit pe baza unei televiziuni deja existente: UPB Sigma TV.

Astfel, prin acest demers, obiectivul nostru este să aducem o voce puternică, dinamică și obiectivă pe piața media din România. Ce loc mai bun să găzduiască libertatea de gândire și de exprimare decât o universitate cu două secole de tradiție? (..) Prin Euronews România, ne alăturăm unei familii europene recunoscută pentru jurnalism de calitate. Mulțumim partenerilor noștri pentru încredere și le urăm bun venit în comunitatea UPB!”” a declarat Rectorul Mihnea Costoiu.

Până pe data de 7 februarie are loc recrutarea redactorilor, aplicațiile sunt deschise pe site-ul Euronews.

Euronews deschide in Romania