Atenționare meteorologică: vânt puternic în județul Mehedinți

Conform informării transmise de către Administrația Națională de Meteo-rologie, astăzi, 25 ianuarie, începând cu ora 10.00, până diseară, la ora 19.00, județul Mehedinți se află sub atenționare meteorologică Cod Galben, ce vizează intensificări ale vântului, cu rafale ce vor atinge sau depăși 55…65 km/h și izolat 70 km/h.

În cazul manifestării vântului puternic, ISU Mehedinți recomandă cetățenilor să evite deplasările și să se adăpostească în locuințe sau alte spații închise care le asigură protecția.

De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate, care ar putea fi doborâți.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

vânt puternic in Mehedinti