Rezultate foarte bune ale șahistilor de la Șah Club Drobeta la început de an

In primele zile al noului an, sahistii de la Sah Club Drobeta au participat la 2 competitii ce s-au desfasurat online.

Duminica, 3 ianuarie, s-a desfasurat Weekend sahist severinean, online, competitie la care au participat 8 copii din Drobeta Turnu Severin. La finalul celor 7 runde pe primul loc s-a situat Andreea Petrescu cu 7 puncte, urmată de Ștefan Popescu cu 4,5 puncte și Mihai Călin Mărculescu cu 4 puncte, toți de la Colegiul Național Traian. Competiția s-a desfășurat pe siteul tornelo.ro, timpul de joc fiind de 5 minute + 3 secunde/mutare pentru toată partida.

În weekend-ul 9-10 ianuarie, tot online, a avut loc ediția 2021 a CUPEI PALAS A Municipiului Iași la șah rapid, 15 minute + 10 secunde/mutare pentru fiecare partidă, fiind anunțate premii de peste 10.000 de lei. La competiție au participat 153 de copii și juniori care au luptat pe parcursul celor 7 runde cu ambiție și fair-play, pe grupe de vârstă 8-10-12-14-16-18 ani,  și au făcut o frumoasă propagandă celui mai în vogă și mai nobil duel între 2 sportivi, lupta pe eșichierul cu 64 de pătrățele – șahul!

Șah Club Drobeta a fost reprezentată la competiție de o echipă foarte puternică formată din: Andreea PETRESCU, Andrei Ștefan SANDU, Mario-Andrei ROȘCA și Elena VIDAN. Andreea Petrescu, elevă la Colegiul Național Traian, a obținut locul I la categoria 16 ani-feminin. Andrei Ștefan Sandu, elev la Școala Gimnazială Alice Voinescu a obținut locul II-III la egalitate de puncte, la categoria 14 ani. O evoluție foarte bună au avut și Mario-Andrei Roșca, elev la Colegiul Național Traian și Elena Vidan, elevă la Colegiul Național Gheorghe Țițeica care au terminat concursul în imediata apropiere a podiumului. Evenimentul a fost sponsorizat de Palas Iasi prin dl. Iulian Dascalu, care este permanent alaturi de sah.

Felicitari copiilor si antrenorilor pentru rezultatele deosebite si pregatirea continua!

ȘAH
ȘAH