Câtă vreme obligi pe cineva, binele cu forța nu există!

După intervențiile categorice ale IPS Părinte Teodosie al Tomisului contra certificatului de vaccinare în Biserică și pentru libertatea de alegere în fața serurilor experimentale Covid, întregite de opiinile ferme ale PS Părinte Ambrozie al Giurgiului despre stăpânirea antinațională a țării, urmate de predica dură a PS Părinte Iustin al Maramureșului și Sătmarului, iată că și mai tânărul PS Paisie Lugojanul, cu binecuvântarea IPS Părinte Ioan al Timișoarei și Banatului, explică cu claritate de ce nici un ortodox nu poate accepta Certificatul de vaccinare pentru a i se condiționa accesul la credință și muncă, pentru a i se restrânge Libertatea conferită de Unul singur: Iisus Hristos Mântuitorul nostru.

Revenind la Timișoara, în predica rostită la Duminica Sfinților Strămoși, în care s-a citit Pilda celor poftiți la cina Fiului de Împărat, PS Paisie Lugojanul a dat fără șovăire îndrumări despre cum trebuie să se comporte creștinii în aceste vremuri pandemice. Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul se poziționează tranșant împotriva Certificatului de vaccinare afirmând foarte clar că „Libertatea este de la Hristos”.

„Nădăjduiesc ca Dumnezeu să aibă milă și să nu ajungem să trăim ceea ce se propovăduiește și – un cuvânt mai nou – se „implementează”, și anume să ajungem să venim cu un certificat la Biserică. Dacă vom ajunge la nivelul acesta înseamnă că de fapt nu mai suntem oameni!”, spune ierarhul BOR. El a amintit în predica sa de jertfa tinerilor din decembrie, de sângele scurs chiar pe treptele Catedralei în care se slujea, pentru un singur lucru sfânt: LIBERTATEA! Dar „dacă o să ajungem să venim la Biserică în baza unui certificat înseamnă că Libertatea noastră nu mai există, a apus”, a afirmat PS Paisie.
 
Cei care sunt azi la Putere „au mințit 32 de ani și o să mintă în continuare”, a spus ierahul, adăugând că este incalificabil ca un grup minoritar, de atei și personaje de alte confesiuni decât cea creștină, își permite să hotărască pentru ortodocșii majoritari ai țării cum să-și țină slujbele. Biserica este autonomă, a ținut să sublinieze vrednicul ierarh

„Care este logica acestor restricții? Nu este nimic logic în ceea ce se întâmplă!”, a arătat Presfințitul, oferind exemplu celor care călătoresc ca sardinle, și nouă-zece ore într-un zbor transoceanic, dar în schimb la Sfânta Liturghie, doua-trei ore, li se impune credincioșilor să stea la doi metri unii de alții și să se vaccineze. „Câtă vreme obligi pe cineva, binele cu forța nu există!”, a spus ierarhul, amintind de naziști și comuniști care, la fel, spuneau că vor numai binele poporului.
 
„Am ajuns să trăim într-o frică cumplită, nu ne mai vedem unii cu alții, stăm la distanță, ne gândim ‘e vaccinat, nu e vaccinat’?” Dar cu toții vom muri, fie că suntem nevaccinați fie că suntem vaccinați, a afirmat episcopul ortodox. Preasfinția Sa mai afirmă că actuala dictatură Covid pare să fie mai rea cu omul chiar decât dictatura comunistă: „Nu știu când a fost o dictatură mai „interesantă”: înainte de 1989 aveam o cartelă și cumpărăm pe un bon două pâini; acuma se propovăduiește că nu ai voie să mai intri într-un în magazin dacă nu ai un pașaport „verde”. Când a fost mai rău, atunci sau acum?”
 
Soluția sfârșitului plandemiei antiumane o dă ierarhul tot prin Cuvântul Evengheliei: „Să înmulțim dragostea între noi, indiferent câtă distanțare se propovăduiește!”. Cum suntem în pragul zilelor aniversare ale Timișoarei libere de comunist nu putem decât să reamintim ceea ce am strigat atunci din toți rărunchii, în fața armelor cu glonț pe țeavă din fața noastră: „Azi în Timișoara, mâine-n toată țara!”. Își închipuie cineva că cei care au luptat pentru Libertate în 1989 sfidând forțele înarmate ale Partidului Comunist vor da înapoi în fața unor glugi de coceni, trădători de cea mai joasă speță ai Bisericii și ai Țării?

Articol original. PS Paisie Lugojanul dă de pământ cu Dictatura Covid: Au ajuns unii, niște atei sau de alte confesiuni, să ne facă nouă reguli pentru slujbele Bisericii? Dacă vom accepta Certificatul înseamnă cu nu mai suntem oameni. Surse: Vasile Bănescu va fi demis | ActiveNews