Soluții naturiste pentru vreme rece

 

In plina iarna, gripele, virozele si racelile sunt probleme de sanatate la ordinea zilei. Daca ne mai gandim si la Covid, atunci chiar avem nevoie de tratamente.

Printre cele mai simple metode de imbanatatirii a starii de comfort si crestere a imunitatii in perioada cu vreme rece si extrem de rece, cu temparaturi sub 0 grade, sunt consumul de ceaiuri cu miere si lamaie. Astfel, consumul de ceai verde, bogat in polifenoli si antioxidanti, are efect benefic asupra imunitatii, iti da energie dar te ajuta si in procesul de digestie.

Ceaiul verde ajuta si la scaderea in  greutate, intareste sistemul imunitar, reduce riscul aparitiei cancerului si scade nivelul colesterolului.Este foarte important de retinut, ca femeile insarcinate, cele care alapteaza si copiii nu trebuie sa consume ceai verde, deoacere are contine cofeina. Recomadat este si ceaiul din fruncte de padure, care este excelent in orice anotimp, dar mai ales iarna, fiind bogat in vitamina C. Fructele de padure, mai ales cele care cresc la inaltimi mari, au fost parca anume create atat ca hrana pentru locuitorii din zona, cat si pentru efectul lor terapeutic. Fructele din compozitia ceaiului sunt placute, ca aroma si gust, dar si benefice pentru intregul organism, datorita vitaminelor si mineralelor pe care le contin.

Si nu uitati de miere! Consumul de miere, fie pe stomacul gol, daca organismul permite sau in ceaiuri si alte alimente (iaurt, cereale, etc.) situmuleaza sistemul imunitar in acesta perioada Datorita proprietatilor sale antibacteriene, mierea de Manuka, produsa doar in Noua Zeelanda sau unele parti ale Australiei, este considerata cel mai puternic antibiotic natural. Echinaceea, socul sau ghimbirul sunt si ele produse naturiste cu efecte antivirale demonstrate, ce pot fi introduse cu usurinta in dieta zilnica.

Ceaiul verde si cresterea imunitatii