Județul Mehedinți sub COD PORTOCALIU de caniculă

Județul Mehedinți sub COD PORTOCALIU de caniculă.

cod portocaliu de canicula

Începând de mâine, 29 iulie, timp de trei zile, județul Mehedinți se va afla sub avertizare meteorologică Cod PORTOCALIU, ce vizează val de căldură persistent și disconfort termic deosebit de accentuat, conform informării transmise de către Administrația Națională de Meteorologie.
În perioada 29-31 iulie a.c., indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime se vor situa frecvent între 38 și 40 de grade.
Totodată, astăzi, 28 iulie, județul nostru se află sub atenționare Cod Galben ce vizează val de căldură, disconfort termic ridicat și caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime se vor situa, în general, între 34 și 39 de grade.
În perioadele caniculare, facem apel la cetățeni să evite aglomerația, efortul fizic intens și expunerea prelungită la soare, în intervalul orar 11:00 – 18.00.
Pentru siguranța lor, cetățenii sunt sfătuiți să poarte haine lejere, subțiri, din bumbac, deschise la culoare, pălării și ochelari de soare.
Totodată, aceștia trebuie să se hidrateze corespunzător, consumând circa 1,5-2 litri de lichide pe zi, nu prea reci, evitând băuturile alcoolice și pe cele care conțin cofeină, dar și alimentele cu conținut sporit de grăsimi.
De asemenea, se recomandă consumul fructelor și legumelor proaspete.
O atenție deosebită trebuie acordată și copiilor, care nu trebuie lăsați singuri în autoturisme expuse la soare.
Le reamintim cetățenilor că, în perioadele de caniculă şi secetă prelungită, arderea miriştii, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale este interzisă.
Mai multe informații despre modul de comportare în caz de caniculă pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro/ghid/canicula
COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE al ISU Mehedinti