De-a v-ați ascunselea cu banii pentru tineret

În timp ce Guvernul României se laudă cu reușite și creșteri economice, viitorul părând unul mai bun, studenții sunt în continuare lăsați codași la capitolul necesități de dezvoltare. Într-un an cu un sezon estival care se așteaptă a fi mai optimist decât anteriorul, bugetul pentru taberele studențești este inexistent, concomitent cu bugetul pentru activități de tineret din multe localități.

Uniunea Națională a Studenților din România își exprimă dezamăgirea față de lipsa de interes și de promptitudine din partea guvernului pentru sectorul de tineret din țara noastră. Am acceptat, la fel de dezamăgiți, faptul că reducerea gratuității la călătoriile feroviare pentru studenți este o necesitate fără alternative, însă aspectul ce ține de lipsa unui buget pentru taberele studențești nu poate să nu fie supus discuțiilor.

Tinerii au petrecut un an și jumătate de stres, îmbolnăviri, deziluzii și schimbări nefericite. Sezonul estival este perceput ca o scăpare pentru toți studenții, aceștia putând beneficia, astfel, de un stimul de relaxare și distracție, până la momentul de început al pandemiei, din partea Guvernelor anterioare.

Totodată, lipsa unor bugete din anumite localități, pentru activități de tineret, este încă un semn de întrebare pentru activitatea guvernului actual, care pare să nu acorde foarte multă atenție viitorului țării reprezentat de tineri. Suntem conștienți că aceste vremuri sunt dificile pentru orice guvernare de pe planetă, însă acesta nu este un motiv de relaxare, scuze și omiteri.

Suntem de părere că există sufieciente soluții pertinente pentru problema răspândirii virusului COVID-19 în aceste eventuale tabere studențești. În momentul de față este cunoscut faptul că există tabere private, care activează în acest domeniu, iar anumite soluții folosite, precum: scenarii în funcție de răspândire, număr limitat de studenți, testarea studenților regulat sau cererea unui document care atestă vaccinarea, pot fi ușor implementate pentru a oferi tinerilor o vară mai apropiată de normal decât precedenta.

Uniunea Națională a Studenților din România solicită public o întâlnire cu domnul Ministru al Tineretului și Sportului Eduard NOVÁK, în detrimentul domnului Secretar de Stat cu atribuții în domeniul Tineretului Csongor Oltean, care se dovedește a furniza doar informații eronate, dovadă fiind ultima întrunire cu acesta. Considerăm că domnul ministru trebuie să poarte o discuție pe această temă cu federațiile reprezentante ale studenților, pentru a rezolva această problemă nedemnă de un stat european.

UNSR nu consideră eficace lipsa de transparență și cea de comunicare a Ministerului Tineretului și Sportului și se așteaptă la schimbări rapide și direct proporționale cu așteptările tinerilor.

UNSR – Conectăm idei. Construim experiențe.

Persoană de contact: Persoana care difuzează comunicatul:

Zamfir Ciprian – Președinte UNSR Chetroiu Alexandru – Director Departament PR

Telefon – 0765.247.311 Telefon: 0755.913.095

Adresă: zamfir.ciprian1997@gmail.com