”Zeița de la Montreal” împlinește 60 de ani

Românca Nadia Comăneci, denumita “Zeița de la Montreal”, prima gimnastă care a obținut o nota de 10 într-o competitie olimpică, împlinește astăzi 60 de ani.

Devenită simbolul sportivilor români de succes și ambasador al sportului românesc, considerată un adevărat fenomen al gimnasticii mondiale, Nadia Comăneci a câștigat 5 medalii olimpice de aur.

În 1989 a fugit in SUA, fiind din 2001 cetățean american.

Nadia Comăneci locuiește în Oklahoma, SUA, alături de soțul ei, Bart Conner, fost campion la gimnastică al SUA și campion olimpic.

A fost distinsă de două ori cu Ordinul Olimpic, acordat de CIO și este primul sportiv român inclus în memorialul International Gymnastics Hall of Fame.

În prezent, ”Zeița de la Montreal” este vicepreşedinte al Consiliului Director al Special Olympics, Preşedinte Onorific al Federaţiei Române de Gimnastică, Preşedinte Onorific al Comitetului Olimpic Român, Ambasadorul Sporturilor Româneşti, Vicepreşedinte în Consiliul Director al Asociaţiei Distrofiei Musculare, şi membră a Fundaţiei Federaţiei Internaţionale de Gimnastică.

Astazi, de ziua ei, Romfilatelia a emis o ediție specială de timbre, cu un mesaj aniversar pentru Nadia.

Nadia Comăneci

La mulți ani, Nadia Comăneci!