Weekend negru pe șoselele din Mehedinți

Sâmbătă, 9 octombrie a fost o zi plină pentru pompierii și polițiștii mehedințeni. Nu mai puțin de 3 accidente au avut loc pe șoselele din Mehedinți. Trei echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin au intervenit cu o autospecială de descarcerare, o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD la un accident rutier, produs pe Drumul Național 6, pe raza localității Balota, în comuna Prunișor, in care au fost implicate două autovehicule – o autoutilitară și un autoturism. În urma impactului, o persoană a rămas blocată în autoturism și a fost nevoie de intervenția salvatorilor pentru extragerea acesteia. Tânărul, în vârstă de 17 ani, a primit îngrijiri medicale de la paramedicii SMURD, ulterior fiind transportat, în stare de conștiență, la Unitate de Primiri Urgențe din Drobeta Turnu Severin. Pompierii au asigurat și măsurile de apărare împotriva incendiilor la cele două autovehicule implicate în accident. In aceeași zi, pe DN 6, în comuna Șimian( dealul Balota) s-a produs un alt accident rutier soldat cu victime omenești. La fața locului s-au deplasat polițiștii care în urma verificărilor efectuate au stabilit că un bărbat de 30 de ani , din comuna Ionești, județul Gorj în timp ce conducea un autoturism pe DN 6, a intrat în coliziune cu o autoutilitară condusă de un bărbat de 42 de ani, din comuna Livezile . În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a unui tânăr de 17 ani, pasager în autoturism, care a fost transportat la o unitate medicală pentru acordarea de îngrijiri de specialitate. Un alt accident mai putin grav a avut lov in Drobeta Turnu Severin, soldat din fericire numai cu pagube materiale.

Duminica, 10 octombrie, un grav accident de circulație, s-a produs între trei autoturisme, pe Drumul Național 56A, dealul Stârmina, la ieșirea din localitatea Rogova spre localitatea Hinova.

Accident grav de circulatie loc. Rogova

La locul evenimentului, au fost mobilizate de urgență trei echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin cu o autospecială de descarcerare, o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD, iar din cadrul Stației de pompieri Vânju Mare o autospecială ca modul de descarcerare.
La sosirea pompierilor, o persoană se afla blocată într-un autoturism. Salvatorii au extras de urgență victima pe care au predat-o, în stare de conștiență, echipajelor medicale. Paramedicii SMURD și echipajele SAJ au acordat îngrijiri medicale unui număr de șase persoane, care au suferit diverse politraumatisme, ulterior acestea fiind transportate la Unitatea de Primiri Urgențe din Drobeta Turnu Severin.
Pompierii au asigurat și măsurile de apărare împotriva incendiilor la cele trei autoturisme implicate în accident.

Leave a Reply

Your email address will not be published.