UPDATE ora 12:00 – Circulaţie feroviară închisă temporar între Craiova şi Caracal

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vă informează că la această oră, traficul feroviar este în continuare restricţionat pe relaţia Craiova – Caracal, din cauza unui incident feroviar în care este implicat un tren privat de marfă.

Reamintim că în jurul orei 01:30, la intrarea în staţia CF Leu, peste macaze, 9 vagoane din compunerea unui tren privat de de marfă (Global Rail Solutions) au deraiat, iar alte 2 s-au răsturnat.

Urmare deraierii au fost avariate ambele fire de circulaţie, fir I Leu – Malu Mare şi fir II Malu Mare – Leu.

Dat fiind faptul că a fost afectată linia CF pe o porţiune de 100 m pe firul I, pe o porţiune de 200 m pe firul II, au fost distruse 3 aparate de cale şi a fost rupt un stâlp LC şi având în vedere faptul că reparaţiile pot fi efectuate doar după ridicarea vagoanelor deraiate, în prezent nu putem estima un interval de timp pentru redeschiderea circulaţiei feroviare în zona respectivă.

La faţa locului se află echipele de intervenţie, care acţionează şi vor acţiona pentru repunerea pe şină a vagoanelor deraiate, asigurarea gabaritului, remedierea defecţiunilor şi repunerea sub tensiune a liniei de contact, cu umătoarele utilaje:
– 2 macarale de mare tonaj pentru ridicarea vagoanelor;
– 2 utilaje multifuncţionale;
– 1 drezină de linie care va asigura transportul materialelor pentru reîntregirea suprastructurii;
– 2 drezine pantograf care vor acţiona pentru repunerea tensiunii.

În acest moment circulaţia trenurilor se realizează cu tracţiune Diesel, pe rute alternative Craiova – Piatra Olt – Caracal (linie simplă neelectrificată) sau cu transbordarea călătorilor cu mijloace auto între staţiile CF Craiova – Caracal şi retur, asigurată de SRCF Craiova.

Precizăm totodată faptul că, aceste măsuri adoptate pentru asigurarea continuităţii circulaţiei feroviare, vor fi menţinute până la finalizarea intervenţiilor desfăşurate de personalul feroviar de specialitate al SRCF Craiova în staţia CF Leu.

Reamintim faptul că, evenimentul va fi anchetat de o comisie de specialitate, care va stabili cauzele deraierii.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA adresează scuzele necesare călătorilor şi îi asigură că personalul feroviar al SRCF Craiova va întreprinde toate demersurile necesare, astfel încât intervenţiile din zona deraierii să se finalizeze în cel mai scurt timp, iar traficul feroviar să poată fi reluat în condiţii de siguranţă.

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA- companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

Serviciul Comunicare Mass-Media