Olimpiada Natională a Sportului Școlar la șah și-a desemnat reprezentantii la faza națională

Olimpiada Națională a Sportului Școlar la șah, competiție ce se oragnizează in fiecare an, la nivelul claselor 0-VIII dar și liceal, desemnează cei mai buni elevi cunoscători ai “sportului minții” din școlile și liceele județului, pentru etapa națională.

Miercuri, 08 februarie a.c., la Liceul de Artă “I. Șt. Paulian” din Drobeta Turnu Severin, s-a desfășurat etapa județeană a ONSȘ la șah, clasele 0-VIII și liceu, băieți și fete. Concursul a fost unul foarte disputat, având în vedere ca șahiștii au fost selectați dintre cei mai buni, la faza locală, și s-a desfășurat în sistem elvețian. Fiecare elev a fost însoțit de profesorul indrumător de la școala/liceul pe care l-a reprezentat, coordonator din partea ISJ Mehedinți, fiind profesor Tacotă Gheorghe. Arbitrajul a fost asigurat de Arbitru Internațional Sandu Ștefan Marius, Maestru al Sportului.

Anul trecut, județul Mehedinți a avut o olimpica națională la șah – Andreea Petrescu de la Colegiul National Traian obținând medalia de bronz, ceea ce ne da speranta ca și anul acesta vom avea o reprezentare cel putin la fel de bună.

Iată clasamentele:

ONSȘ șah gimnaziu băieți
ONSȘ șah gimnaziu fete
ONSȘ șah liceu băieți
ONSȘ șah liceu fete

Mult succes reprezentanților la faza națională!