Îndrăgitul interpret de muzică populară Petrică Mîțu Stoian a murit

Îndrăgitul artist de muzică populară Petrică Mîțu Stoian, de 61 de ani, a murit, sâmbătă seară în urma unui șoc septic.

Petrică Mîțu Stoian a fost internat în stare gravă la secţia ATI de la spitalul din Reşiţa. Acesta era în tratament post-COVID de câteva zile la o clinică privată din Caraş-Severin. Era vaccinat cu ambele doze de vaccin.

Sâmbătă dimineață artistul a început să se simtă foarte rău. A fost preluat de o ambulanță şi dus de urgenţă la spitalul din Reșița.

Anunțul internării artistului a fost făcut de Cosmin Librimir, director medical SJU Reşiţa.

„Starea de sănătate nu este foarte bună. S-a făcut solicitare la ambulantă pentru tuse cu sânge. Domnul are o fibrilație axială cronică cu un ritm rapid şi este pe anticoagulant. Din nu ştiu ce motive dozajul cu anticoagulante nu s-a făcut cum trebuie şi este supradozat.

Este post-COVID. Are o bronhopneumonie post-COVID şi cu stare septică. În momentul de faţă este la ATI”, a explicat directorul medical SJU Reşiţa imediat după internarea de urgență a cunoscutului artist.

Petrică Mîțu Stoian s-a născut pe data de 18 septembrie 1960, în Izverna – Plaiul Cloșanilor, din județul Mehedinți. După ce și-a făcut debutul la cunoscuta emisiune Tezaur Folcloric, fiind descoperit chiar de renumita Mărioara Murărescu, Petrică Mițu Stoian a participat la numeroase festivaluri de folclor si a luat numeroase premii.

Din anul 1995 a fost angajat al Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului” din Târgu-Jiu. Cântecele sale sunt adresate omului de rând, sunt cântece de veselie, tradiții de nuntă sau de înmormantare, și doine populare transmise din generație în generație.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!