Incendiu puternic de vegetatie la Scăpău, Mehedinți

UPDATE , 10 august, ORA 07.00

Incendiul izbucnit la vegetație uscată și extins la gospodării pe raza localității Scăpau a fost lichidat noaptea trecută de pompierii mehedințeni în jurul orei 2.00.
Acesta a afectat 4 case de locuit, dintre care 1 total și 3 partial, 17 anexe gospodărești din 15 gospodării, un autoturism, 20 de clăi de plante furajere , cimitirul și 2 ha litiera.

Evaluarea tuturor pagubelor și cauza incendiului va fi finalizata în cursul zilei de astazi de o comisie numita în acest sens

UPDATE ORA 20.30

Pana în acest moment, incendiul a afectat cca. 7 gospodarii, la 4 dintre acestea fiind afectate diverse bunuri materiale (gard, anexe), iar la trei fiind afectate și casele de locuit.
În continuare, pompierii mehedințeni fac eforturi susținute pentru lichidarea mai multor focare de incendiu, asigurând protecția caselor de locuit și împiedicând propagarea incendiului.
Situația este sub control, la acest moment, incendiul este localizat, fără a exista riscul de propagare la alte gospodarii.

______________________________________________________________________________________________________________________

ORA 19.00

La aceasta oră, peste 45 de pompieri intervin cu 6 autospeciale cu apa și spuma pe raza localității Scăpau, comuna Devesel, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscata, care se manifesta violent și s-a extins la mai multe gospodării.
ISU Mehedinți acționează cu toate forțele avute la dispoziție, suplimentand cu pompieri din turele libere pentru a limita propagarea incendiului la gospodarii.
În sprijin, au fost solicitate alte 2 autospeciale din cadrul ISU Dolj.

Incendiu de vegetatie com Devesel, Mehedinți