Incendiu izbucnit la o anexă gospodărească, în localitatea Dănceu

În cursul după-amiezii, pompierii mehedinteni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească, în localitatea Dănceu din comuna Jiana. La locul evenimentului, au fost mobilizate, de urgență, trei echipaje de pompieri din cadrul Stației Vânju Mare cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.
La sosirea salvatorilor, incendiul se manifesta generalizat, cu flacără deschisă, la o anexă gospodărească și o casă de locuit. Paramedicii SMURD au acordat primul-ajutor unui bărbat, în vârstă de circa 60 de ani, care a suferit arsuri superficiale la nivelul mâinilor și feței, ulterior fiind transportat la Unitatea de Primiri Urgențe din municipiul Drobeta Turnu Severin.


Pompierii au reușit să stingă incendiul în limitele găsite, împiedicând extinderea flăcărilor la intreaga construcție.
Timp de două ore, aceștia au acționat pentru stingerea incendiului, care a cuprins locuința, pe o suprafață de circa 80 de metri pătrați.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de verificarea etanșeității buteliei cu flacără deschisă.

Pentru a evita situaţiile în care, din cauza nerespectării măsurilor de utilizare a buteliilor de aragaz, persoanele implicate pot fi grav afectate, existând riscul de a-şi pierde nu numai agoniseala de o viaţă, ci chiar viaţa, reamintim cetăţenilor că este interzisă încercarea cu flacără a etanşeităţii buteliei, garniturilor regulatorilor de presiune sau a furtunului. Verificarea se va face numai cu emulsie de apă cu săpun.

Totodată, se interzice:
*folosirea buteliilor de aragaz fără regulatori (ceasuri) de presiune, cu garnituri deteriorate ori cu furtunuri de cauciuc fisurate sau lărgite la capete;
*aşezarea sau păstrarea buteliilor în apropierea oricăror surse de căldură ori sub acţiunea directă a razelor solare;

  • încălzirea buteliilor ori folosirea acestora în poziţie culcată, răsturnată sau înclinată
    *trecerea gazului din butelie în orice alte recipiente sau folosirea de butelii improvizate. La aprinderea focului, întotdeauna, trebuie aprins întâi chibritul şi apoi manevrat robinetul de alimentare cu gaz.
    Facem precizarea că, buteliile de aragaz se achiziționează doar de la comercianti autorizati, fiind interzisă încărcarea acestora de la stațiile g.p.l. tip SKID, al căror gaz se utilizează, exclusiv, pt alimentarea autovehiculelor.