Incendiile continuă în Mehedinți

In ultimele cinci ore, echipaje operative de pompieri din cadrul subunităților Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Drobeta” al județului Mehedinți au acționat pentru stingerea a opt incendii izbucnite pe raza localităților: Aluniș, Corlățel, Fântânile Negre, Jiana Veche, Izvoarele, Salcia, Smadovița și Stângăceaua.
In prezent, pompierii acționează pentru stingerea a trei incendii, manifestate pe raza localităților: Izvoarele, Fântânile Negre și Smadovița.
Pentru stingerea incendiului, izbucnit pe raza localității Fântânile Negre, acționează echipaje de pompieri din cadrul Detașamentelor Drobeta Turnu Severin și Orșova, dar și Stațiilor de pompieri Vânju Mare și Strehaia cu patru autospeciale cu apă și spumă și două ATV- uri. Intervenția pentru stingerea incendiului, care a cuprins o suprafață de aproximativ 150 de hectare de vegetație uscată, lăstariș, maraciniș și miriște, este coordonată de grupa operativă a inspectoratului.
Acesta este localizat, pompierii mehedințeni intervenind pentru lichidarea tuturor focarelor, nefiind pericol de extindere la case de locuit sau padure.