Incendii puternice de vegetatie in județul Mehedinți. Gospodării din zona Dumbrava afectate

În cursul zilei de astăzi, în localitatea Vladica, comuna Dumbrava, judetul Mehedinti, un incendiu de vegetație uscata s-a propagat la 2 anexe gospodărești.
Pentru localizarea și lichidarea incendiului s-a intervenit cu 2 autospeciale cu apa și spuma din cadrul Stației de pompieri Strehaia și alte 2 autospeciale cu apa și spuma și un ATV din cadrul Detașamentului de pompieri Dr. Tr. Severin.
În total, 20 de pompieri au actionat pentru limitarea propagării incendiului la gospodarii și stingerea acestuia.
O autospeciala cu apa și spuma din cadrul ISU Gorj – Stația Turceni a fost solicitata și se afla în orasul Strehaia pentru a asigura intervenția în caz de nevoie în alte situații de urgenta.

Incendiu violent de vegetatie

Din cauza schimbării directiei vântului, incendiul manifestat între loc. VLADICA ȘI PODU GROSU, a pus în pericol gospodăriile din localitatea Podu Grosu. A fost redirecționata o autospeciala cu apa și spuma pentru a împiedica propagarea incendiului. În sprijinul pompierilor intervin și voluntari ai SVSU Bacles si SVSU Dumbrava.

(n.r. – ora informatiei aprox. 15.30)

Alte 4 incendii manifestate, astazi, la vegetație uscata pe raza localităților Ponoarele, Punghina, Traian și Patulele au fost lichidate de pompierii mehedințeni.