Dovleacul – un deliciu tomnatic

Dovleacul sau  bostanul (Cucurbita maxima), o legumă pe care o gasim toamna atât în piețe, cât și în supermarketuri, te îmbie prin coloritul oranj intens sau verde, sa dai frâu talentului culinar și să pregatești de la supă, la plăcintă sau salată, nenumărate bunătăți.

Dovleacul contine o multime de vitamine si minerale: beta-caroten, vitamina A, vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E si K, zinc, sodiu, potasiu, calciu, magneziu, fosfor, seleniu, mangan si fier. Este bogat in proteine si fibre si este o sursa excelenta de acizi grasi esentiali Omega 3 si Omega 6.

În plus, de Halloween, este atracția celor mici care-l transformă în veritabile personaje de poveste.

Nu doar leguma se consuma, ci si semintele, pe care le puteti gasi separat, in comert, ele fiind la fel de sanatoase ca si leguma din care provin si sunt un tratament foarte cunoscut pentru paraziti intestinali.

dovleacul – beneficii si proprietati