Home ACTUALITATE Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi a intervenit, în ultimele 24 de ore, la 10 urgenţe medicale şi pentru stingerea a cinci incendii.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi a intervenit, în ultimele 24 de ore, la 10 urgenţe medicale şi pentru stingerea a cinci incendii.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi a intervenit, în ultimele 24 de ore, la 10 urgenţe medicale şi pentru stingerea a cinci incendii.

Marţi, 04.10.2016, la ora 14:35, un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Dr. Tr. Severin a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, în municipiul Dr. Tr. Severin, pentru lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată. Focul a cuprins circa un hectar de vegetaţie uscată şi mărăciniş. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost crearea intenţionată sau din culpă a condiţiilor pentru a genera incendiul.

Marţi, 04.10.2016, la ora 16:29, Detaşamentul de Pompieri Dr. Tr. Severin, a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi şase subofiţeri, în localitatea Brezniţa de Ocol, pentru lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată. Pompierii au reuşit să limiteze şi să stingă incendiul, care risca să se propage la pădurea de salcâm şi plantaţia de viţă de vie din apropiere. Cu toate acestea, focul a cuprins circa un hectar litieră pădure de salcâm, 0,15 ha de viţă de vie şi 5 ha de vegetaţie uscată. La intervenţie au participat şi trei voluntari din cadrul S.V.S.U. Brezniţa Ocol. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost crearea intenţionată sau din culpă a condiţiilor pentru a genera incendiul.

O oră mai târziu, un alt echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Dr. Tr. Severin, a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, în localitatea Zegaia, comuna Prunişor, pentru lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată. Pompierii au acţionat pentru limitarea şi stingerea incendiului, care a cuprins circa 20 ha de vegetaţie uscată. La intervenţie au participat şi cinci cetăţeni din localitate. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost crearea intenţionată sau din culpă a condiţiilor pentru a genera incendiul.

Marţi seara, la ora 21:20, Staţia de Pompieri Vânju Mare a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, un ofiţer şi şase subofiţeri, în localitatea Dîrvari, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit. Timp de peste trei ore, pompierii s-au luptat cu focul, care a cuprins acoperişul casei şi al anexelor, construit din lemn pe o suprafaţă de circa 178 mp., mobilierul şi aparatura electrocasnică din interiorul a trei camere de locuit, o bucătărie de vară, un pătul şi o magazie din lemn pe o suprafaţă de circa 106 mp. Exista pericolul de propagare la două gospodării învecinate. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost scurtcircuitul electric, produs de contactele electrice improvizate.

Azi-dimineaţă, la ora 04:29, Detaşamentul de Pompieri Dr. Tr. Severin, a intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, un ofiţer şi opt subofiţeri, în localitatea Budăneşti, comuna Ilovăţ, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească. Pompierii au intervenit prompt, limitând incendiul, care a cuprins circa 0,2 mc. lemne de foc şi a degradat cinci grinzi din lemn ale anexei. La intervenţie au participat şi doi cetăţeni din localitate. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost jarul, căzut din sistemele de încălzire.