Home ACTUALITATE De ce să consumăm pepene galben

De ce să consumăm pepene galben

De ce să consumăm pepene galben

PEPENELE GALBEN, având un conținut bogat de vitamine și minerale esențiale, este

considerat un aliment-medicament, ale cărui beneficii îl fac un adevărat izvor de sănătate și

frumusețe.

Este un excelent detoxifiant. Astfel, atât cei suferinzi cât și persoanele sănătoase care vor să

țină un regim de dezintoxicare pot să beneficieze de cure de pepene timp de 2 – 3 săptămâni.

Se consumă dimineața, pe stomacul gol ca mic dejun sau pe tot parcursul zilei, dar numai

înainte de mese, cu jumătate de oră și nu ca desert.

Pepenele galben este una din cele mai importante surse naturale de vitamina A.

De asemenea, este o sursă majoră de vitamina C, care este unul din cei mai puternici

antioxidanți hidrosolubili. Vitamina C joacă un rol important în menținerea sănătății sistemului

imunitar.

Vitamina B6 se găsește din abundență în pepenele galben, acesta fiind deosebit de util pentru

cei care au afecțiuni ale sistemului nervos periferic, dar și pentru sănătatea și buna funcționare

a sistemului nervos central. De asemenea, vitamina B6 ajută la absorbția magneziului, un

mineral implicat în buna funcționare a sistemului nervos.

Pepenele galben conține fibre, fiind astfel un bun stimulator și reglator digestiv. Este foarte

indicat în cure pentru tratarea constipației cronice.

Este și un producător natural de energie, prin conținutul semnificativ de potasiu, vitamina B6,

fibre și vitamina B3. Combinarea acestor substanțe nutriționale fac din acest fruct un

producător direct de energie, care ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge.

Fiind un fruct indigest, este contraindicat persoanelor care suferă de stomac (dispepticii) și

colite. Dacă nu e copt bine, pepenele galben prilejuiește diaree și indigestii.