Home ACTUALITATE 4 milioane de euro, AJUTOR PENTRU APICULTORI! Ministrul Achim Irimescu: SPRIJINUL VA VENI DUPĂ RECTIFICAREA BUGETARĂ

4 milioane de euro, AJUTOR PENTRU APICULTORI! Ministrul Achim Irimescu: SPRIJINUL VA VENI DUPĂ RECTIFICAREA BUGETARĂ

4 milioane de euro, AJUTOR PENTRU APICULTORI! Ministrul Achim Irimescu: SPRIJINUL VA VENI DUPĂ RECTIFICAREA BUGETARĂ

Patru milioane de euro pentru apicultorii! Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) pregătește acest ajutor financiar pentru crescătorii de albine care au înregistrat pierderi din cauza vremii nefavorabile din acest an. „Încercăm să-i ajutăm pe apicultori în acest an și în principiu vom putea acorda un ajutor financiar de 15 lei pe stup. Încă analizăm, dar cred că vom putea aloca în jur de 4 milioane de euro pentru sector. Din datele transmise de apicultori, au fost afectate în acest an de condițiile meteo nefavorabile între 1,2 și 1,4 milioane de familii de albine„, a precizat Irimescu pentru Agerpres.

Potrivit sursei citate, sprijinul pentru apicultori va veni după rectificarea bugetară, anunțată pentru finele lunii iulie, începutul lunii august, alte domenii vizate de un posibil sprijin financiar fiind sectorul cărnii de porc și cel pentru achiziția de material genetic pentru reproducția la ovine și caprine. Ttousi apicultorii sperau la un ajutor de mai mare și anume la 50 de lei pe familia de albine. Declarația ministrului anunță de fapt doar 15 lei pe stup, adică pe familia de albine dacă luăm în calcul că într-un stup intră o singură familie de albine!

sursa: www.agrointel.ro