Home ACTUALITATE 5 motive medicale ca să consumi sfeclă roșie

5 motive medicale ca să consumi sfeclă roșie

5 motive medicale ca să consumi sfeclă roșie

Sfecla este una dintre vedetele sezonului datorită curelor de detoxifiere care se fac preponderent după mesele copioase de Sărbători: dintre plantele prezente în sucuri, smoothie-uri și salate nu lipsește sfecla. Este ieftină, sănătoasă, dulce și are o mulțime de beneficii. Iată cinci dintre avantajele sale!

1.Consumul de sfeclă poate scădea riscul de cancer. Aceasta datorită betacianinei, substanța care dă culoarea intensă și este implicată în reducerea tumorilor.

2.Sfecla poate curăța ficatul de toxine. Chiar dacă organismul are mecanismele sale prin care poate elimina toxinele, sfecla le poate complete și chiar stimula.

3.Consumul de sfeclă ameliorează tranzitul intestinal. Datorită conținutului de fibre, sfecla poate normaliza digestia, mai ales după ce am consumat grăsimi și proteine în exces.

4.Sfecla poate contribui la reglarea colesterolului. Această performanță se datorează fibrelor care absorb grăsimile și conduc la eliminarea lor din corp.

5.Sfecla poate contribuie la reglarea tensiunii arteriale prin eliberarea unei substanțe ale cărei efecte au impact benefic asupra funcționării vaselor de sânge.

Chiar dacă sfecla este în continuare în atenția cercetătorilor pentru a-i confirma efectele și multe dintre beneficii nu pot înlocui terapiile clasice, includerea în dietă nu dăunează atât timp cât nu se fac excese.

www.oanacuzino.ro