Home ACTUALITATE Un Festival de Film “altfel”

Un Festival de Film “altfel”

Drobeta Turnu Severin, 05 mai 2016 – Centrul Local Aetos (sucursală a Organizației Naționale Cercetașii României) organizează prima ediție a ”FilmTime, Festival by Scouts” din orașul nostru, de vineri până duminică, începând cu orele 17:00, la Palatul Cultural Teodor Costescu.

FilmTime este modul nostru de a aduce în fața publicului severinean o varietate interesantă de filme. Ideea a plecat de la o nevoie a tinerilor de a avea acces la filme „altfel„ – filme care nu merg pe tiparul blockbuster.elor, dar care reușesc să atingă subiecte interesante, să pună întrebări și să contureze schimbări. De asemenea, dorim să creăm un spațiu deschis, în care iubitorii de film să povestească impresii, emoții, cadre, muzică și să genereze discuții profunde.

Am început să lucrăm la acest festival în urmă cu cinci luni – am contactat ambasade, consulate și secții de cultură de la diferite instituții și am reușit să găsim o listă de filme produse în Danemarca, Olanda, Norvegia, Elveția, China, Belgia, dar și Peru sau SUA. În demersul nostru am primit sprijin de la Palatul Cultural Teodor Costescu – acolo unde vor avea loc proiecțiile.

În fiecare zi, începând cu orele 17:00 vor fi proiectate trei sau patru filme – îi invităm pe severineni să consulte programul afișat pe pagina de Facebook a festivalului și să aleagă filmul/filmele pe care vor să le vizioneze. E important de menționat că aceste filme nu au ajuns în cinematografele din România, prin urmare nu a existat un interes în a le traduce – subtitrările vor fi în limba engleză.

Centrul Local Aetos face parte din Organizația Națională Cercetașii României, o organizație de tineret care oferă educație pentru viață, încurajează creativitatea, motivează implicarea tinerilor în comunitățile din care fac parte și creează un cadru simbolic în care aceștia se pot dezvolta intelectual, fizic și spiritual.filmaltfel