Home ACTUALITATE Pompierii mehedințeni pregătiți pentru a face față situațiilor de urgență generate de inundații și viituri

Pompierii mehedințeni pregătiți pentru a face față situațiilor de urgență generate de inundații și viituri

Pompierii mehedințeni pregătiți pentru a face față situațiilor de urgență generate de inundații și viituri

Timp de trei zile, pompierii mehedințeni au desfășurat o nouă sesiune de pregătire în domeniul situațiilor de urgență. Aceștia au exersat tehnicile de intervenție pentru salvarea persoanelor în caz de inundații și viituri.

Activitatea a presupus îmbunătățirea capacității de intervenție, prin perfecționarea deprinderilor, fiind desfășurate antrenamente, pe Fluviul Dunărea, pentru a testa costumele individuale de protecție în caz de inundații, achiziționate în cadrul proiectului transfrontalier România-Serbia „Întărirea capacităţii autorităţilor române şi sârbe de a reacţiona în caz de inundaţii şi cutremure”.

Datorită materialelor termice impermeabile acestea oferă salvatorului un plus de siguranță și confort, constituind un avantaj în eficientizarea intervenției.

Pompierii mehedințeni se pregătesc continuu, pentru a face față situațiilor neprevăzute, scopul fiind protejarea și salvarea semenilor, a bunurilor acestora, dar și a mediului.

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Pregatire situatii de urgenta