Home ACTUALITATE Pompierii mehedinţeni la datorie

Pompierii mehedinţeni la datorie

Pompierii mehedinţeni la datorie

Aproape 60 de intervenţii ale ISU Mehedinţi în weekend
Pompierii din cadrul ISU Mehedinţi au intervenit, în acest weekend, la un număr de 14 situaţii de urgenţă şi 44 de urgenţe medicale. Dintre acestea, zece au fost incendii care au izbucnit la vegetaţie uscată pe raza a opt localităţi, două incendii izbucnite la un depozit de furaje şi anexe gospodăreşti, un accident rutier soldat cu victime şi îndepărtarea tencuielii aflate în pericol de cădere de pe un imobil. Unul dintre incendiile izbucnite la vegetaţie uscată s-a extins la un adăpost de animale construit din lemn, pe o suprafaţă de aprox. 100 mp, dar şi la un gard din lemn pe o lungime de aprox. 20 m, ca urmare a folosirii focului în spaţii deschise fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor. Pompierii au intervenit în localitatea Oprişor pentru localizarea şi lichidarea incendiului cu o autospecială cu apă.
Tot în această perioadă, pompierii au acţionat şi pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje în localitatea Balta. Aceştia au reuşit să stingă incendiul care a cuprins cca. 5 tone de furaje, acţionând cu o autospecială cu apă şi spumă. De asemenea, pompierii au intervenit cu o autospecială de stingere, o autospecială de descarcerare şi o ambulanță SMURD la un accident rutier soldat cu trei victime, produs între trei autoturisme , pe DN 6, în localitatea Șimian. Cele trei victime, rănite ușor, au fost asistate medical de către echipajul SMURD, refuzând în cele din urmă transportul la spital.
În acest weekend, două echipaje de pompieri din cadrul Detaşamentelor Orşova şi Dr.Tr.Severin au desfăşurat misiuni de asigurare şi supraveghere a zonelor în care s-au desfăşurat manifestări cultural – artistice, în vederea preîntâmpinării producerii unor situaţii de urgenţă.