Home ACTUALITATE Poliţiştii rutieri în acţiune, pentru conştientizarea tuturor participanţilor la trafic privind importanţa respectării legislaţiei rutiere

Poliţiştii rutieri în acţiune, pentru conştientizarea tuturor participanţilor la trafic privind importanţa respectării legislaţiei rutiere

Poliţiştii rutieri în acţiune, pentru conştientizarea tuturor participanţilor la  trafic privind importanţa respectării legislaţiei rutiere

Miercuri, 08 decembrie a.c., poliţiştii Serviciului Rutier au continuat acţiunile pe şoselele mehedinţene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 123 de sancţiuni contravenţionale şi reţinute în vederea suspendării 6 permise de conducere.

Astfel, 12 sancţiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 12 participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, 13 pietoni pentru traversări neregulamentare, o sancţiune a fost aplicată pentru defecţiuni tehnice constatate, iar 4 sancţiuni au fost aplicate pentru lipsă documente. Valoarea sancţiunilor aplicate în cursul zilei de ieri este de 17.375 lei.

Exemple:

A CONDUS PE DRUMURILE PUBLICE, DEŞI SE AFLA SUB INFLUENŢA BĂUTURILOR ALCOOLICE

La data de 08.12.2016, ora 00:40, poliţiştii din cadrul Biroului de Ordine Publică al Poliției municipiului Drobeta Turnu Severin au depistat un bărbat, în vârstă de 49 ani, din municipiul Drobeta Turnu Severin, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Iuliu Maniu din municipiu, care în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,59 mg/l alcool în aerul expirat, fapt pentru care i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.