Home ACTUALITATE ISU Drobeta la datorie!

ISU Drobeta la datorie!

ISU Drobeta la datorie!

În intervalul 07 – 08 decembrie, pompierii militari din cadrul unităţii şi subunităţilor

Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al Judeţului Mehedinţi au acţionat la

un număr de 15 intervenţii, dintre care: trei accidente rutiere, un incendiu, îndepărtarea unui

ornament luminos, precum şi la 10 urgenţe medicale.

În data de 07.12.2016

La ora 11:58, un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Dr. Tr. Severin a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, în municipiul Dr. Tr. Severin, zona centurii ocolitoare, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată. Pompierii au lichidat incendiul, care a cuprins circa 2000 mp. de vegetație uscată. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost determinată de crearea intenționată a condițiilor pentru a genera incendiul.

La ora 14:40, un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Dr. Tr. Severin a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, în localitatea Jidoștița, comuna Breznita-Ocol, pentru asigurarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor, la un accident rutier soldat cu o victimă, căreia i s-a acordat primul ajutor medical și a fost transportată la U.P.U. de către echipajul S.M.U.R.D.

La ora 16:30, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Drobeta al Județului Mehedinți a fost solicitat să intervină la un accident rutier produs între un autotren și o autoutilitară, pe DN6, în zona viaductului Tarovăț. În urma impactului, cabina autotrenului a fost cuprinsă de flăcari, iar autoutilitara a fost proiectată peste parapet, căzând în apropierea căii ferate. Pompierii au acționat pentru stingerea incendiului concomitent cu actiunile de descarcerare a unei persoane aflată în autoutilitară. În urma accidentului au rezultat trei victime, doi decedaţi şi o persoană grav rănită, care a fost transportată la U.P.U. Severin. După evaluarea medicala la fata locului, conducătorul autotrenului a refuzat transportul la spital.

La locul evenimentului au fost angrenate forțe și mijloace din cadrul Detașamentului de Pompieri Orșova şi Detașamentului de Pompieri Dr. Tr. Severin, sub coordonarea grupei operative a unității, care au intervenit cu trei autospeciale cu apă şi spumă, două ambulanțe S.M.U.R.D, o autospecială pentru descarcerare grea, o autospecială de primă intervenţie şi comandă, 26 de pompieri militari, precum și echipaje din cadrul S.A.J. Mehedinți și I.P.J. Mehedinți.

La ora 16:39, un echipaj din cadrul Stației de Pompieri Vânju Mare a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, în orașul Vînju Mare, str. Calea Severinului , pentru asigurarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor, în urma producerii unui accident rutier în care a fost implicat un autotren. Pompierii au acționat pentru deconectarea bornelor acumulatorilor și pentru curățarea carosabiluilui de motorina scursă din rezervorul TIR-ului.

În data de 08.12.2016

La ora 06:13, un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Dr. Tr. Severin a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, în localitatea Șimian, pe DN6, pentru îndepărtarea unui element luminos de pe un stâlp, care era în pericol de cădere şi ar fi îngreunat circulația autovechiculelor. Pompierii au acționat cu accesoriile din dotare, pentru îndepărtarea ornamentului luminos.

Serviciul S.M.U.R.D. din cadrul I.S.U. „Drobeta” al judeţului Mehedinţi a intervenit la alte 10 urgenţe medicale.