Home ACTUALITATE Ofițeri străini se află în vizită de documentare la Jandarmeria Mehedinți

Ofițeri străini se află în vizită de documentare la Jandarmeria Mehedinți

Ofițeri străini se află   în vizită de documentare la Jandarmeria Mehedinți

 

O delegație formată din stagiari ai Cursului Superior Internațional de la Școala de Aplicație pentru Ofițeri ,,Mihai Viteazul a Jandarmeriei Române, se află în perioda 06-07 noiembrie a.c., într-o vizită de informare și documentare la Jandarmeria Mehedinți.

Conducerea Jandarmeriei Mehedinți a prezentat delegației străine misiunile, atribuțiile și zona de responsabilitate a unității, iar unul din obiectivele vizitate a fost Sistemul Hidroenergetic și de Navigație de la Porțile de Fier I.

La acest curs aflat la cea de-a XV-a ediție, participă 13 ofițeri din structurile Jandarmeriei din țări precum: Franța, Iordania, Madagascar, Maroc, Liban, Moldova,Ucraina și România.

Cursul superior Internațional este destinat ofițerilor din structurile de securitate internă și de apărare din România și alte state, în vederea participării în cadrul statelor majore internaționale, la misiuni de menținere a păcii sub mandat ONU.

Cursul se organizează și se desfășoară annual la Școala de Aplicație și se predă în franceză sau în engleză, în funcție de nevoile de pregătire și prioritățile identificate pe plan internațional.