Home ACTUALITATE Măsuri ale polițiștilor mehedințeni în minivacanța de 1 Iunie

Măsuri ale polițiștilor mehedințeni în minivacanța de 1 Iunie

Măsuri ale polițiștilor mehedințeni în minivacanța de 1 Iunie

În perioada 29 mai -01 iunie a.c. peste 300de poliţişti vor acţiona, zilnic, pentru ca minivacanța prilejuită de sărbătorirea Zilei de 1 Iuniesă fie petrecută în condiţii de linişte şi siguranţă/Vor fi constituite peste 150 de patrule auto şi pedestre

Poliţiştii mehedinţeni vor fi la datorie, în serviciul comunităţii, în această perioadă pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice, pentru prevenirea faptelor ilegale, prin asigurarea unei prezențe suplimentare a efectivelor de ordine publică astfel încât, acest week-end prelungit să fie petrecut în linişte.

Una dintre prioritățile polițiștilor aflați în teren este respectarea măsurilor dispuse pentru protejarea sănătății cetățenilor.

Din totalul efectivelor, peste 650 sunt de la structurile de ordine publică, aproape 100 sunt poliţişti cu atribuţii pe linie rutieră, 66 sunt polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale restul fiind de la celelalte structuri, respectiv: Serviciul Acțiuni Speciale, Poliţia Transporturi, Investigarea Criminalităţii Economice şi poliţişti de la Arme, Explozivi şi Substanțe Periculoase.

Activităţile vor fi desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

Pe drumurile publice, pe principalele artere, poliţiştii de la rutieră vor acţiona pentru menţinerea fluenţei şi prevenirea producerii unor evenimente grave, în general a celor generate de excesul de viteză, fiind prezente 37 de autospeciale dotate cu aparate radar.

Alegeţi să deveniţi partenerii poliţiştilor şi să sprijiniţi eforturile de prevenire a faptelor antisociale de orice gen, prin respectarea următoarelor recomandării ale acestora :

  • În locurile publice, la piaţă, în magazine, aveţi grijă de bunurile dumneavoastră! Nu vă lăsaţi copiii nesupravegheaţi şi nu le permiteţi să poarte cheia locuinţei la vedere!

Nu consumaţi în exces băuturi alcoolice, comiterea faptelor antisociale poate fi înlesnită de consumul de alcool!

  • La cumpărături, locul cel mai sigur pentru păstrarea portmoneului este buzunarul de la piept, din interiorul vestimentaţiei!
  • În mijloacele de transport în comun, daţi dovadă de vigilenţă şi atenţie faţă de conduita persoanelor de lângă dumneavoastră, atunci când aşteptaţi mijloacele de transport în comun!

Ţineţi, pe cât posibil, bagajul aşezat în faţa dumneavoastră!

  • În trafic respectați prevederilor legale şi în principal, pentru siguranța dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic, nu depăşiți coloana oprită la semafor și evitați oprirea ori staţionarea neregulamentară.
  • Pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare. De asemenea, vă rugăm ca traversarea străzii să fie făcută pe la locurile special amenajate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunteți siguri că intenţia dumneavoastră de a traversa a fost observată de către şoferi.      
  • sursa: Inspectoratul de Politie Judetean Mehedinti