Home ACTUALITATE Cum va fi după 1 Iunie

Cum va fi după 1 Iunie

Cum va fi după 1 Iunie

Noi măsuri de relaxare după 1 Iunie

masuri de relaxare dupa 1 Iunie

Joi seară (n.r. 28 mai 2020), Guvernul a aprobat modificarea hotărârii privind starea de alertă, astfel încât de la începutul lunii iunie urmeaza o serie de măsuri de relaxare. Astfel, se va putea călători în afara localității fără declarație, se vor redeschide terasele și plajele și se vor relua spectacolele în aer liber cu până la 500 de spectatori, precum și unele competiții sportive. De asemenea, au fost stabilite și condițiile necesare accesului în restaurante, dar și pe plajă

Premierul Ludovic Orban a declarat: “Se permite prepararea, comercializarea, consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice în spații destinate, dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanțe de minimum 2 metri între mese și participarea a maximum 4 persoane la o masă, dacă sunt persoane care provin din familii diferite.

De la data de 1 iunie accesul persoanelor pe plajă se realizează cu asigurarea pe șezlonguri pentru fiecare dintre persoanele prezente, asigurarea unei distanțe de minim 2 metri între șezlongurile care sunt utilizate de persoane din familii diferite.”

In aceasta perioada, urmeaza sa se deschidă pensiunile, casele de vacanță si terasele din zona Cazanele Dunării, proprietarii făcând eforturi deosebite pentru asigurarea condițiilor și normelor sanitare impuse, pentru ca turiștii să se relaxeze in siguranță.

Pentru protectia socială, se au în vedere măsuri active de sprijin a angajaților și angajatorilor, a categoriilor defavorizate, respectiv pentru persoanele aflate în ultimii 10 ani de activitate înaintea vârstei de pensionare și, de asemenea, pentru persoanele tinere aflate în căutarea unui loc de muncă, prin acordarea unui stimulent pentru companii in vederea angajării acestor categorii de persoane.