Home ACTUALITATE Jandarmeria Mehedinți, alături de elevi în cadrul programului ,,Şcoala Altfel”

Jandarmeria Mehedinți, alături de elevi în cadrul programului ,,Şcoala Altfel”

Jandarmeria Mehedinți, alături de elevi în cadrul programului ,,Şcoala Altfel”

În cadrul proiectului naţional, ,,Şcoala altfel”, în perioada 26-30 martie, a.c., jandarmii desfășoară în instituțiile de învățământ aflate în responsabilitate, o serie de activități, în scopul prevenirii și combaterii faptelor antisociale și menținerii unui climat de ordine socială necesar desfășurării în condiții optime a procesului de învățământ.

Jandarmii au desfășurat activități informativ-educative la Școala Gimnazială ,,Regele Mihai I”, Liceul de Arte ,,I.St.Paulian și Colegiul Economic ,,Theodor Costescu” din Drobeta Turnu Severin. Elevii au aflat de la jandarmi cum trebuie să se comporte pentru a nu deveni victime ale comportamentelor antisociale, atât la şcoală cât şi în timpul liber şi cum pot fi traşi la răspundere în faţa legii, în cazul comiterii de contravenţii şi infracţiuni, chiar dacă sunt minori. De asemenea, au fost purtate discuţii pe linia prevenirii absenteismului şcolar, care sunt cele mai întâlnite forme de violenţă în zona instituţiilor de învăţământ, în scopul conştientizării şi educării elevilor pe baza respectului şi comportamentului civilizat în şcoală şi societate.

Activitățile în cadrul programului ,,Școala Altfel continuă și în instituțiile școlare din orașele Baia de Aramă, Strehaia și Vânju Mare.