Home ACTUALITATE Filarmonica Oltenia se pregătește pentru cea de-a 43 ediție a Festivalului Internațional Craiova Muzicală

Filarmonica Oltenia se pregătește pentru cea de-a 43 ediție a Festivalului Internațional Craiova Muzicală

Filarmonica Oltenia se pregătește pentru cea de-a 43 ediție a Festivalului Internațional Craiova Muzicală

Festivalul Internaţional “Craiova Muzicală”, ediţia 43, se va deschide pe 18 noiembrie 2016, timp de două săptămâni, publicul meloman fiind provocat să trăiască experienţa muzicii noi. 20 de invitaţi – din ţări ca Anglia, Germania şi S.U.A. – vor susţine concerte şi recitaluri de muzică simfonică, jazz şi performance.

“Festivalul CRAIOVA MUZICALĂ reprezintă un eveniment artistic cu o îndelungată şi frumoasă tradiţie. A 43-a ediţie, din acest an, este dedicată muzicii moderne şi contemporane: de la capodopere ale secolului XX semnate de Igor Stravinski, Olivier Messiaen, György Ligeti sau Ştefan Niculescu, la lucrări ale ultimilor ani.

Programul festivalului cuprinde un evantai divers şi captivant de manifestări: de la concerte simfonice, muzică de cameră și recitaluri instrumentale la simpozion muzicologic pe teme inedite, la concert-performance în piscină, jazz, film mut (“Tabu” de Murnau, 1931) cu muzică live, demonstraţii ale celor mai noi tehnici instrumentale.

Vom avea ca oaspeţi peste 20 de artişti străini, nume deja consacrate ale scenei muzicale internaţionale, din ţări precum Anglia, Italia, Austria, Germania, Serbia, Spania, Suedia, Polonia, Slovenia, Bulgaria, S.U.A. și Republica Moldova. Li se vor alătura cele mai importante ansambluri de profil româneşti.

Pentru 2 săptămâni (18 noiembrie – 1 decembrie), oraşul Craiova va focaliza manifestări artistice de mare actualitate, o panoramare a fenomenului muzical contemporan în diferitele sale aspecte, toate unite de bucuria intensă a dăruirii prin muzică. Publicul deja consacrat al festivalului CRAIOVA MUZICALĂ va descoperi o paletă inedită de evenimente care nu se adresează numai cunoscătorilor, ci tuturor iubitorilor de muzică şi de experienţe noi“.(Doina Rotaru, compozitor şi profesor la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti)