Home ACTUALITATE Conditiile meteo nefavorabile au afectat si judetul Mehedinti

Conditiile meteo nefavorabile au afectat si judetul Mehedinti

Conditiile meteo nefavorabile au afectat si judetul Mehedinti

Ninsorile si viscolul din zilele de sambata 16 ianuarie si duminica 17 ianuarie au afectat un numar de 14 localitati din judet. Întreruperi partiale sau generale ale alimentarii cu energie electrica au avut loc in localitatile Baia Nouă, Eibenthal, Țigănași,  Şviniţa, Strehaia, Ilovăţ, Comanda, Jirov, Jiana, Făuroaia, Buiceşti, Grozeşti.

Din data de 17 ianuarie ora 12.00 pana in 18 ianuarie ora 18.00, a intrat in vigoare un cod galben de intensificari ale vantului si ninsori pentru 12 judete din estul si sud-estul tarii, Institutul National de Metereologie ne avertizeaza ca in urmãtoarele zile, scãderea de temperaturã va continua şi va fi accentuatã, astfel cã vremea va deveni geroasã în cea mai mare parte a ţãrii.

Informare eveniment rutier:

DN 57 KM 65+600 in jurul orelor 16:40/16.01.2016 intre localitatile Svinita si Cozla, s-au produs caderi de blocuri de stinca (mai mult de 500 metri cubi), de pe versantul drumului si au cazut pe ambele sensuri de circulatie, blocandu-le. Circulatia rutiera in zona este inchisa pina in data de 18.01.2016, data la care se va elibera carosabilul.
In cadere, stancile desprinse de pe versant au rupt un stalp de alimentare cu energie electrica a localitatilor: Svinita (MH), Eibenthal (MH) si Baia Noua (MH), intrerupand alimentarea cu energie electrica.
La fata locului se afla echipajul de la Districtul de Drumuri Berzasca cu un incarcator frontal. Circulatia se va desfasura pe urmatoarea ruta ocolitoare :
– Moldova Noua (DN57) – Oravita (DN57) – Anina (DN57) – Bozovici (DN57B) – Iablanita (DN57B) – Plugova (DN6) .