Home ACTUALITATE Buletin informativ – 12.09.2017

Buletin informativ – 12.09.2017

Buletin informativ – 12.09.2017

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al Judeţului Mehedinţi au acţionat, în intervalul 11- 12 septembrie a.c., la 18 intervenţii, dintre care 11 situaţii de urgenţă şi şapte urgenţe medicale.
Luni, 12 septembrie a. c, pompierii mehedinţeni au intervenit pentru stingerea a nouă incendii izbucnite la o anexă gospodărească, un contor electric şi vegetaţie uscată în localităţile: Drobeta Turnu Severin, Jidoștița(2), Hotărani, Pătulele, Gârnița, Ergheviţa, dar şi pentru înlăturarea efectelor produse de atenţionarea meteorologică Cod Galben privind intensificări ale vântului în intervalul 11-12.09.2017, între orele 23,00-02.30.
Incendiul din localitatea Gârniţa, comuna Prunişor a fost anunţat la ora 16:36, Detașamentul de Pompieri Dr. Tr. Severin intervenind cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, un ATV şi şapte pompieri militari pentru stingerea acestuia. Timp de cinci ore, pompierii au luptat cu flăcările, care au cuprins circa 6 ha de vegetație uscată și o anexă de circa 25 mp, în care era depozitat 1,5 mc de lemn. De asemenea, au fost degradate şase geamuri termopan ale unui lăcaş de cult. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de crearea intenționată sau din culpă a condițiilor pentru a genera incendiul.
Incendiul izbucnit la anexa gospodărească, din localitatea Pătulele, a fost anunţat la ora 17:09, Stația de Pompieri Vânju Mare intervenind cu cinci pompieri militari şi o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea acestuia. Pompierii au limitat şi stins incendiul, care a cuprins o magazie de circa 6 mp din lemn, un metru cub lemn de foc și 5 ml gard de scândură. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de folosire focului deschis în spații deschise.
La ora 23:46, Detașamentul de Pompieri Dr. Tr. Severin a intervenit cu cinci pompieri militari şi o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru degajarea elementelor de construcție ale unui acoperiș de bloc în municipiul Drobeta Turnu Severin, pe strada Dumitru Gheață. Până la sosirea echipajului o porţiune de circa 100 mp de acoperiș a fost dislocată de vânt, avariind un autoturism și bunurile materiale a nouă locatari( patru geamuri, patru copertine si un aparat de aer conditionat). Pompierii au acționat pentru îndepărtarea altor 40 de mp de acoperiș din tablă, ce erau în pericol de cădere, punând în pericol viața cetățenilor.
Marţi, 12.09.2017, la ora 01:48, Detașamentul de Pompieri Dr. Tr. Severin a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, o autoplatformă și şapte pompieri militari pentru degajarea unor crengi ale unui copac, ce se sprijineau pe firele de curent ale unui stâlp electric în municipiul Drobeta Turnu Severin, pe strada I.C. Brătianu. Pompierii au acţionat cu accesoriile din dotare pentru îndepărtarea crengilor, în condiţii de siguranţă, după ce o echipă a furnizorului de energie electrică a întrerupt alimentarea cu curent.
Serviciul S.M.U.R.D. din cadrul I.S.U. „Drobeta” al Judeţului Mehedinţi a intervenit la şapte urgenţe medicale.