Home ACTUALITATE Autoturism căutat de autorităţile italiene, indisponibilizat de poliţiştii de frontieră mehedinţeni

Autoturism căutat de autorităţile italiene, indisponibilizat de poliţiştii de frontieră mehedinţeni

Autoturism căutat de autorităţile italiene, indisponibilizat de poliţiştii de frontieră mehedinţeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I au depistat la controlul de frontieră un autoturism marca Rover, care era semnalat ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile italiene.

În data de 07.05.2017, ora 18.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control la frontieră pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui autoturism marca Rover înmatriculat în Serbia , B. Peca, cetăţean sârb în vârstă de 48 de ani, domiciliat în Serbia.

În urma verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul figurează în bazele de date naţionale ca bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile italiene în data de 22.07. 2008.

Conducătorul auto a declarat că a cumpărat autoturismul de la un conaţional şi nu avea cunoştinţă despre faptul că autoturismul ar fi căutat de autorităţi.

Drept urmare, autoturismul a fost indisponibilizat la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin, urmând ca la definitivarea cercetărilor să fie înapoiat proprietarului de drept.

În cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire la furt.