Home ACTUALITATE Acces gratuit la colecțiile elibraryUSA și JSTOR în Biblioteca Județeană Craiova

Acces gratuit la colecțiile elibraryUSA și JSTOR în Biblioteca Județeană Craiova

Acces gratuit la colecțiile elibraryUSA și JSTOR în Biblioteca Județeană Craiova

De mai bine de șapte ani, Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman” înlesnește accesul la două importante baze de date științifice. Este vorba despre elibraryUSA și JSTOR. Două importante platforme de învățare și cercetare on-line prin intermediul cărora utilizatorii bibliotecii au acces la o bogată colecție de ziare, reviste și cărți, dar și la informații științifice din domenii precum: Științe Umaniste și Sociale, Medicină, Științe Aplicate, Științe Politice, Științe Tehnice, Studii Europene și Americane, Antropologie, Geografie, Geologie, Psihologie, Sociologie, Filosofie ș.a. Aceleași platforme on-line oferă numeroase informații și materiale și din sectoare precum: Marketing, Management, Religie, Studii Urbane, Finanțe, Inginerie și multe altele.

ElibraryUSA este o una dintre cele mai importante platforme de date digitale pe care le administrează Guvernul Statelor Unite ale Americii. Prin intermediul acesteia este înlesnit accesul la o gamă variată de resurse de informare, educare și cercetare. Între bazele de date care pot fi accesate prin portalul elibraryUSA se numără: Academic OneFile, JSTOR, ProQuest Dissertations & Theses Databases sau Research in Context. De asemenea, utilizatorii bibliotecii au acces la peste 400 de reviste și ziare din Statele Unite ale Amercii, la articole și lucrări pe marginea unor subiecte precum rețelele sociale, securitatea, instrumente de securitate și jocuri, dar și la diferite forumuri de discuții și dezbateri pe diverse teme în care se angajează persoane din toată lumea.

JSTOR pune la dispoziția cercetătorilor, profesorilor și studenților un număr de peste 10 milioane de articole, cărți și surse primare pentru nu mai puțin de 75 de discipline primare. Conținutul digital existent pe site este creat și actualizat în permanență de aproape 1200 de editori care provin din 57 de state.

Cele două platforme pot fi accesate cu titlul gratuit în oricare dintre sălile de lectură ale Bibliotecii Județene “Alexandru și Aristia Aman”. Singura condiție a utilizării celor două platforme este legată de deținerea unui card de bibliotecă.