Home ACTUALITATE 28 februarie – Ziua Protectiei Civile

28 februarie – Ziua Protectiei Civile

28 februarie – Ziua Protectiei Civile

La data de 28 februarie, Ziua Protecţiei Civile din România, Regele Carol al II-lea semna Înaltul Decret Regal nr. 468 din 28 februarie 1930, publicat la 23 martie 1933 în Monitorul Oficial al României ca „Regulamentul Apărării Pasive contra atacurilor aeriene”, acest moment fiind considerat data de naştere a Protecţiei Civile în România.

Cu acest prilej, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Drobeta” al județului Mehedinţi, instituţie formată prin unirea protecţiei civile şi a pompierilor militari, organizează activităţi dedicate aniversării Zilei Protecţiei Civile din România.

Activităţile vor debuta sâmbătă şi duminică, 23-24 februarie a.c., între orele 10.00-16.00, în centrele comerciale din municipiul Dr. Tr. Severin, unde vor fi amplasate puncte mobile de informare preventivă şi expoziţii cu tehnica de intervenţie din dotarea inspectoratului. De asemenea, vor fi organizate ateliere interactive de acordare a primului- ajutor de bază cu participarea unor echipe mixte, formate din paramedici SMURD, voluntari ISU şi cei ai Crucii Roşii.

Miercuri,27 februarie a.c., echipaje de prim-ajutor, constituite din paramedici de la nivelul fiecărei subunităţi, se vor întrece în cadrul unui concurs cu tema „Acordarea primului-ajutor medical de urgenţă”, care se va desfăşura la Detaşamentul de pompieri Dr. Tr. Severin.

Joi, 28 februarie, începând cu ora 12.00, la Palatul Cultural „Theodor Costescu”, va avea loc un simpozion,la care sunt invitaţi să participe oficialităţile judeţului, şefii de instituţii şi structuri M.A.I., dar şi cadre ale inspectoratului.

Totodată, vor fi amenajate standuri de prezentare a materialelor de informare preventivă, autospecialelor, accesoriilor, utilajelor, aparaturii şi altor mijloace de intervenţie pentru protecţia populaţiei, atât pe Esplanada Crişan, în intervalul orar 09.00 -14.00 , cât şipe Esplanada Fântânii Cinetice, în inetrvalul orar 13.00-14.00.

De asemenea, toate subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” vor organiza activităţi specifice, în cadrul programului Ziua Porţilor Deschise, în intervalul orar 10.00-16.00, oferind posibilitatea celor interesaţi să cunoască misiunile structurilor profesioniste şi tehnica de intervenţie din dotarea pompierilor mehedinţeni.

Tot în această perioadă, premergător Zilei Protecţiei Civile, cadre ale Inspecţiei de prevenireîmpreună cu pompieri din cadrul subunităţilor de intervenţie și serviciile voluntare pentru situații de urgență, vor desfăşura activităţi de informare preventivă pe timpul controalelor organizate în municipiul Dr. Tr.Severin şi comuna Obârşia de Câmp.