Home ACTUALITATE Mierea și iarna

Mierea și iarna

Proprietățile mierii sunt cunoscute nu doar pentru consumul alimentar, ci și într-o varietate de tratamente de frumusețe și aplicații medicinale. Dar în timpul iernii, când este atât de rece, mierea devine un produs esențial pentru a ne menține sănătatea.

Mierea este bună pentru a proteja ficatul de efectul toxic al medicamentelor sau a unei diete neechilibrate. În plus, previne oboseala și atacă stresul. În ceea ce privește sistemul nostru respirator, mierea cu lămâie este cel mai bun remediu pentru a vindeca gâtul și problemele de tuse. Pe de altă parte, previne constipația, reglementând tranzitul intestinal.

Aplicată extern, mierea înmoaie pielea și îmbunătățește starea generală, hidratează, luptă împotriva acneei și îmbătrânirii prematură. Există multe rețete naturale cu miere care se amestecă cu alte alimente și servesc la hidratarea și regenerarea pielii noastre.

Printre puterile vindecătoare ale mierei: antiseptice, revigorante, liniștitoare, laxative, diuretice și bactericide, printre alte aplicații terapeutice. În plus, este ideala pentru dezinfectarea rănilor.

Trebuie să subliniem, de asemenea, că este un stimulent al sistemului imunitar. Îmbunătățește funcția creierului și reduce stresul metabolic.

Este o sursă extraordinară de energie, deci în perioadele in care imunitatea trebuie activata, așa cum se întâmplă în timpul iernii, devine un aliment fundamental în dieta noastră.