Home ACTUALITATE Ziua informării Preventive

Ziua informării Preventive

Ziua informării Preventive
  Marţi, 13 noiembrie a.c., sub sloganul „Preveniţi ghinionul” şi având ca logo pisica neagră, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi va organiza activităţi informativ-educative ce vor urmări conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor și regulilor de comportare specifice tipurilor de situaţii de urgenţă.
       Cadre ale inspectoratului nostru vor fi prezente la Colegiul Tehnic „Lorin Sălăgean” Orşova şi Şcoala Generală Voloiac, acolo unde vor desfăşura lecţii de informare preventivă cu elevii, dar şi de prim-ajutor.
       În zona de promenadă de pe str. Crişan, în intervalul orar 10.00-14.00, va fi organizat un punct mobil de informare preventivă şi o expoziţie cu o parte a tehnicii de intervenţie.
        Pentru toţi cei care doresc să se familiarizeze cu specificul profesiei noastre,   vizualizând totodată şi tehnica de intervenţie cu care echipajele serviciilor profesioniste participă la misiunile de salvare, la sediile subunităţilor de pompieri din municipiile Dr. Tr. Severin şi Orşova, dar şi din oraşele Strehaia, Baia de Aramă şi Vânju Mare va fi organizată Ziua Porţilor Deschise, în intervalul orar 10.00-14.00.
       Tot în acest context, al conştientizării şi informării preventive a cetăţenilor judeţului Mehedinţi, în zilele de 17 şi 18 noiembrie a.c., vor fi desfăşurate acţiuni de informare şi distribuire de pliante şi flyere cu reguli de comportare şi măsuri de prevenire a incendiilor specifice sezonului rece în zone cu public numeros, în localităţile Dr. Tr. Severin,  Vânju Mare, Pătulele şi Cujmir.
      De asemenea, la unităţile de învăţământ în localităţile Orşova, Bâcleş şi Husnicioara vor fi desfăşurate, în zilele de 20 şi 22 noiembrie, lecţii de informare preventivă, dar şi exerciţii demonstrative de prim-ajutor în caz de intoxicaţii cu fum.
     Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) s-a raliat iniţiativei derulate la nivel european, astfel încât, în fiecare zi de marţi 13, în toate judeţele ţării se organizează „Ziua informării Preventive”.
              
PURTĂTOR  DE CUVÂNT ISU
Slt. Ramona NISTOR