Home ACTUALITATE Un nou preot în Episcopia Severinului și Strehaiei

Un nou preot în Episcopia Severinului și Strehaiei

Un nou preot în Episcopia Severinului și Strehaiei

Părintele profesor Leontin Stăiculescu este noul preot al Episcopiei Severinului și Strehaiei. Profesor de mulți ani la Colegiul National ,,Gheorghe Țițeica” din Drobeta Turnu Severin, părintele arhidiacon a primit Taina preoției, duminică, 15 ianuarie, în cadrul Sfintei Liturghii săvârșite de către Preasfințitul Părinte Episcop Nicodim în biserica cu hramul ,,Nașterea Maicii Domnului” din Drobeta Turu Severin.

Abslovent al Seminarului Teologic și al Facultății de Teologie din Craiova, părintele Leontin este Doctor în Teologie al Facultății de Teologie din cadrul Universității ,,Ovidius” din Constanța. Fiu al preotului Dumitru Stăiculescu din Vânju Mare, la momentul hirotoniei părintele s-a bucurat de prezența în soborul de clerici a fratelui său, părintele arhidiacon Cristian Stăiculescu, actualmente slujitor în municipiul Craiova. Din cauza unor probleme de sănătate, părintele Dumitru, tatăl noului hirotonit nu a putut fi prezent la eveniment. La finalul Sfintei Liturghii, părintele Leontin a primit rangul de iconom stavrofor.

De asemenea, acest rang a fost acordat și părintelui Florinel Iliescu, noul preot paroh al parohiei de la Meva. Postul de preot paroh a rămas vacant prin transferul părintelui Claudiu Constantin Crăciun în funcţia de paroh al catedralei Episcopale. Vă reamintim faptul că părintele Claudiu Constantin este Consilier Administrativ al Episcopiei Severinului şi Strehaiei.

Demn de menționat este și faptul că din soborul de preoți a făcut parte și părintele Dumitru Iliescu, tatăl părintelui Florinel Iliescu, cel care a coordonat lucrările de construire a noii biserici de la Meva.

Episcopiaseverinului.ro