Home ACTUALITATE 24-28 februarie 2016 – Târgul de Carte GAUDEAMUS la Craiova

24-28 februarie 2016 – Târgul de Carte GAUDEAMUS la Craiova

24-28 februarie 2016 – Târgul de Carte GAUDEAMUS la Craiova

Ediţia cu numărul 15 a Târgului GAUDEAMUS Craiova va avea loc în între 24 şi 28 februarie a.c., în foaierul Teatrului Naţional „Marin Sorescu”, spaţiu deja tradiţional de întâlnire a cărţii şi mărţişorului, la început de primăvară. Organizatorii – Radio România, prin Centrul Cultural Media Radio România şi Radio Oltenia Craiova – aşteaptă în această perioadă înscrierile expozanţilor, pentru care anunţă facilităţi, prin menţinerea tarifelor de participare la nivelul ediţiilor precedente şi discount-uri.

Profesionişti ai cărţii, editori, tipografi, ilustratori, distribuitori de carte, librari, dar şi autori, critici literari şi traducători vor aduce la Craiova cele mai noi apariţii editoriale, precum şi un program de evenimente din care nu vor lipsi lansările de cărţi, dezbaterile, întâlnirile cu autori. Accesul va fi liber pentru toate categoriile de vizitatori.

Cel mai important târg de carte din sudul ţării, GAUDEAMUS Craiova va deschide Caravana GAUDEAMUS – iniţiată în  anul 2000 ca parte a Programului LECTURA şi formată dintr-o serie de evenimente expoziţionale dedicate cărţii şi educaţiei, organizate în centre culturale şi universitare de tradiţie în care există posturi regionale Radio România. Caravana va mai cuprinde în 2016 târguri de carte la Cluj-Napoca (ediţia a XVII-a, 20-24 aprilie), Oradea (ediţia a III-a, 18-22 mai), pe litoral (ediţia a VIII-a, 11-15 august), Târgul GAUDEAMUS Carte Şcolară (ediţia a XIV-a, 15-25 septembrie, Bucureşti) şi Târgul Internaţional GAUDEAMUS Carte de Învăţătură (ediţia a XXIII-a, 16-20 noiembrie, Pavilionul Central Romexpo, Bucureşti).