Home ACTUALITATE Spectacol de teatru pentru copii „Legenda lui Bucur” Parte din Premierea concursului „Muzee în culori”

Spectacol de teatru pentru copii „Legenda lui Bucur” Parte din Premierea concursului „Muzee în culori”

Spectacol de teatru pentru copii „Legenda lui Bucur”  Parte din Premierea concursului „Muzee în culori”

Muzeul Municipiului București invită copiii să participe gratuit la spectacolul de teatru „Legenda lui Bucur”, susținut de Asociația Artextract, marți, 19 iulie, ora 11:00, la Palatul Suțu. Piesa, special gândită și pusă în scenă pentru copii, spune povestea ciobanului Bucur și a tinerei fete Dâmbovița, legată de începuturile Bucureștiului.
Cu această ocazie, muzeul va premia copiii care au participat la concursul „Muzee în culori”. În perioada 28 aprilie – 25 mai 2016, Muzeul Municipiului București a distribuit copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani 2000 de pliante de colorat înfățișând Palatul Suțu, Casa Filipescu-Cesianu și Muzeul Theodor Aman, cu care să participe la concurs. Educatorii muzeali din echipa MMB au apreciat creativitatea și acordurile cromatice inedite ale desenelor.

Toți copiii care vor participa la acest eveniment, format din spectacolul de teatru și festivitatea de premiere, vor primi, gratuit, un set de 8 magneți reprezentând muzeele din structura MMB, special concepute și fabricate, în ediție limitată. Premianții concursului „Muzee în culori” vor fi distinși cu o diplomă specială.
Concursul „Muzee în culori” face parte din strategia Muzeului Municipiului București de a apropia copiii de instituțiile de cultură pentru a forma, în generațiile următoare, un public cultural conștient, informat și dornic de cunoaștere și dezvoltare. Activitățile „Vara istoriei pe Calea Victoriei” și „Caravana muzeelor”, ce se desfășoară pe toată durata verii, fac parte din același amplu demers.