Home ACTUALITATE SILVIA KERIM. IN MEMORIAM. (21 OCTOMBRIE 1931 – 17 IANUARIE 2016)

SILVIA KERIM. IN MEMORIAM. (21 OCTOMBRIE 1931 – 17 IANUARIE 2016)

SILVIA KERIM. IN MEMORIAM. (21 OCTOMBRIE 1931 – 17 IANUARIE 2016)

Absolventă a Facultăţii de Limba şi Literatura Franceză, a debutat ca ziaristă la „Contemporanul”.  A scris apoi la „România liberă”, precum şi la revista „Cinema” şi prestigioasa revistă „Secolul 20”.

Vreme de 18 ani (1997-2015) a fost redactor al revistei „Formula AS”, unde publica săptămânal articole pe teme culturale (teatru, film, muzică).

A lucrat la Radio România în redacţia „Teatru la microfon”, „Teatru la microfon pentru copii”. Ca producător delegat la Casele de Filme din Cadrul Consiliului Culturii, a colaborat cu regizori ca: Mircea Daneliuc, Alexandru Tatos, Mircea Veroiu, Nicolae Corjos, Sergiu Nicolaescu.

Redactor-şef al secţiei scenarii la AnimaFilm, Silvia Kerim este autoarea musicalurilor pentru copii „Mary Poppins”, „Frumoasa din pădurea adormită”, „Micuţa Dorothy”, „Gulliver”.  De asemenea, a scris cărţi apreciate de memorialistică: „Ponica, o legendă”; „Vedere din Parfumerie”; „Fereastra de la Veneţia”, premiate de Uniunea Scriitorilor.

În 2004 a primit Ordinul „Meritul Cultural – în grad de Cavaler”, acordat de preşedintele României, iar în 2008 UNITER i-a acordat „Premiul special al Preşedintelui”. Tot în 2004 a fost declarată „Femeia anului”, titlu acordat de American Biographical Institute.

Prietenoasă şi caldă, doamna Silvia Kerim se „îmbogăţea” cu fiecare interviu. A creat profile a zeci de personalităţi din lumea artei (Iurie Darie, Ştefan Iordache, Horea Popescu, Ion Cojar, etc.), interviuri reunite în „Amintirea ca un parfum”, carte denumită de actorul Marin Moraru „Biblie pentru actori”.

Ultima carte a Silviei Kerim este o reeditare, adăugită şi ilustrată, a unui volum apărut în 1983. La 30 de ani după acest moment – „Fereastră de la Veneţia” este republicată… este o fereastră către lume, o fereastră către sufletul scriitoarei Silvia Kerim, către universul şi existenţa-i bogată, atinsă de „febra teatrului”.

www.uniter.ro