Home ACTUALITATE Siguranţa traficului rutier, prioritate pentru poliţiştii mehedințeni

Siguranţa traficului rutier, prioritate pentru poliţiştii mehedințeni

Siguranţa traficului rutier, prioritate pentru poliţiştii mehedințeni

Acţiunile preventive desfăşurate în ultimele 24 de ore au condus la aplicarea a 35 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 23.000 lei, şoferilor care nu au respectat legislaţia rutieră.

Activităţile preventive desfăşurate de polițiștii mehedințeni s-au materializat în controlarea a 44 autovehicule și legitimarea unui număr de 51 persoane, fiind aplicate 35 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 23.410 lei.

Desfăşurătorul abaterilor constate, pe drumurile publice din judeţ, este următorul: viteză excesivă – 15 sancţiuni contravenţionale, necuplarea centurii de siguranţă în timpul deplasării – 5 sancţiuni contravenţionale, depășire nergulamentară – 3 sancţiuni contravenţionale și lipsă documente –4 sancţiuni contravenţionale.

În cadrul acţiunilor, au fost reţinute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă determinată, 14 permise de conducere și au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.

RECOMANDARI VITEZA:

Poliţia Română recomandă conducătorilor auto să circule cu prudenţă, cu viteză adaptată condiţiilor meteo şi de trafic şi să acorde o atenţie sporită pietonilor.

Depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

Reamintim conducătorilor auto că depăşirea vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv şi pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, se sancţionează de prevederile O.U.G. 195/2002, astfel:

– depăşirea cu 10-20 Km/h constituie contravenţie şi se sancţionează cu 2-3 puncte amendă şi 2 puncte penalizare;

– depăşirea cu 21-30 Km/h constituie contravenţie şi se sancţionează cu 4-5 puncte amendă şi 3 puncte penalizare;

– depăşirea cu 31-40 Km/h constituie contravenţie şi se sancţionează cu 6-8 puncte amendă şi 4 puncte penalizare;

– depăşirea cu 41-50 Km/h constituie contravenţie şi se sancţionează cu 9-20 puncte amendă şi 6 puncte penalizare;

– depăşirea cu mai mult de 50 Km/h a vitezei maxime admise, constituie contravenţie şi se sancţionează cu 9-20 puncte amendă şi aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.

sanctiuni in traficul rutierviteza legala trafic rutier sanctiuni