Romania, tara partenera in cadrul Targului International de turism CMT-Stuttgart

Romania, tara partenera in cadrul Targului International de turism CMT-Stuttgart

Romania, tara partenera in cadrul Targului International de turism CMT-Stuttgart, a cucerit turistii germani participanți la eveniment

Romania, tara partenera in cadrul Targului International de turism CMT-Stuttgart, a cucerit turistii germani participanți la eveniment
Președintele Autorității Naționale pentru Turism (ANT), doamna Simona Allice Man participa la cea mai mare manifestare pentru public din lume, CMT Stuttgart, unde Romania este tara partenera.
Romania se prezinta cu un program artistic special care are ca tema ROMANIA autentica. In cadrul deschiderii oficiale si in fata a 1200 de oameni, reprezentanți ai tuturor țarilor expozante, jurnaliști si oficiali germani, președintele ANT, doamna Simona Man i-a invitat pe cei prezenți sa descopere ROMANIA:
„Romania este destinația perfecta pentru a o descoperi 365 de zile. Este singurul loc in care din 20 in 20 de km forma de relief se modifica, fapt ce conferă o diversitate aparte, satisfăcând astfel si cel mai exigent turist. Fie ca este vorba de o vacanța la mare sau la munte, un city break sau turism rural, ecoturism, Romania le oferă pe toate. Peisajele din tara mea sunt unice si oricât de mult am călătorit, si oricâte locuri am vizitat, niciunul nu se compara cu Romania. In contextul descrierii făcute mai sus, va invit sa descoperiți Grădina Carpaților, sa descoperiți Romania balneo, Romania cultural-istorică, Romania ECO si, nu in ultimul rând, Romania destinațiilor unicat, a pădurilor virgine. Intr-un cuvânt, tara mea este pentru toate gusturile si va invit sa o descoperiți.”
Discursul oficialului roman a fost urmat de un moment artistic care i-a fascinat pe cei prezenți. Doi dintre Ambasadorii turismului romanesc, Ovidiu Lipan Țăndărică si Nicolae Voiculet, impreuna cu Marius Mihalache la țambal, Mihai Nenita la vioara, Jezebel voce, Cristi Gram, chitara electrică si Josef Kappl, chitara bas au interpretat Ciocârlia intr-o maniera unicat. Unul dintre momentele care i-a cucerit pe cei prezenți a fost reprezentatia data de Ovidiu Lipan Țăndărică care, in ritm de Ciocârlia, a bătut toaca, instrument muzical folosit in biserica ortodoxa. Prestația României a fost completată de o prezentare de moda inedita a creatoarei Liliana Țuroiu, in care tinere românce au prezentat costumul popular tradițional din colectia „Zestrea”.
Prezenta României ca tara partenera la ediția a 48-a a CMT Stuttgart a fost foarte bine primită de turiștii germani, cu atât mai mult cu cat la standul României, aflat in hala centrală a târgului, au loc pe parcursul celor 9 zile de expozitie(17-25 Ianuarie a.c) o serie de evenimente care prezintă ROMANIA si atracțiile ei: dansul călușarilor, încondeiere oua, realizare păpuși in port popular, olărit, sculptura in lemn si, in premiera, femeile pot sa plece de la targ cu parul împletit in codite tradiționale romanești.
Autoritatea Naționala pentru Turism a pregătit partenerilor din turism, precum si oficialilor o seara românească in cadrul căreia s-au servit mâncaruri si vinuri tradiționale romanești, iar tambalistul Marius Mihalache a interpretat muzica din folclorul românesc.
De asemenea, in perioada manifestării expoziționale, ANT organizeaza evenimente si in afara târgului in vederea promovării României.Duminica, 18 Ianuarie, in cadrul unui lacaș de cult din Stuttgart, doi ambasadori ai turismului românesc, violonistul Alexandru Tomescu si naistul Nicolae Voiculet, impreuna cu tambalistul Marius Mihalache au susținut un moment artistic.
România este reprezentata la stand de 20 de expozanți veniți din toate regiunile tării.CMT Stuttgart este cea mai mare manifestare pentru public din lume. Numărul vizitatorilor așteptat la aceasta ediție este de 240.000, ceea ce înseamnă 25.000 de vizitatori zilnic.
In alta ordine de idei, CMT Stuttgart este prima manifestare expoziționale a anului care da tonul tendințelor turistice din anul in curs.
„Scopul pentru care Romania trebuie sa participe la acest tip de evenimente il reprezintă creșterea notorietatii ofertei turistice a tării noastre, precum si creșterea implicita a circulației turistice din aceste tari. De exemplu, Germania ocupa locul întâi in topul țarilor generatoare de turiști străini. In 2014, peste jumătate de milion de cetățeni germani au vizitat Romania beneficiind de serviciile turistice oferite de operatorii economici din acest domeniu”, declara Simona Allice Man, președinte ANT.
In marja campaniei de promovare a României, președintele Autorității Naționale pentru Turism, doamna Simona Allice Man a participat si la deschiderea târgului de turism de la Viena, Ferien Messe, manifestare expoziționala la care au participat 37 de expozanți romani.

drobetapress
ADMINISTRATOR
PROFILE

Alte știri

Ultimile știri

PUBLICITATE

RSS STIRILE TVR