Home ACTUALITATE Prevenirea accidentelor rutiere – o prioritate pentru politistii rutieri mehedinteni

Prevenirea accidentelor rutiere – o prioritate pentru politistii rutieri mehedinteni

Prevenirea accidentelor rutiere – o prioritate pentru politistii rutieri mehedinteni

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 200 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi, 87 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. Au fost reţinute 7 permise de conducere.

În cursul zilei de ieri, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, poliţiştii au aplicat 217 sancţiuni contravenţionale, dintre care 87 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum, 44 de sancţiuni pentru neutilizarea centurii de siguranţă, iar 15 sancţiuni au fost aplicate pentru lipsă documente.

Totodată, poliţiştii au constatat 4 infracţiuni la regimul rutier.

Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reţinute în vederea suspendării 7 permise de conducere.

De asemenea, au fost retrase 8 certificate de înmatriculare. 

În zilele următoare poliţiştii rutieri continuă acţiunile pe şoselele mehedinţene.