Home ACTUALITATE Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al Judeţului Mehedinţi la datorie

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al Judeţului Mehedinţi la datorie

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al  Judeţului Mehedinţi la datorie

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al  Judeţului Mehedinţi au acţionat, în intervalul 02 – 03 februarie a.c., la 12 intervenţii, dintre care: opt  urgenţe medicale şi patru situaţii de urgenţă.

În data de 02.02.2017, la ora 08:13, şase pompieri militari din cadrul Stației Vânju Mare au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, în localitatea Punghina, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit. La stingerea incendiului a participat și S.V.S.U. Punghina, cu patru voluntari coordonați de viceprimarul comunei. Au ars materialele combustibile, din interiorul unei camere de locuit, aparatură electrocasnică şi mobilier. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost scurtcircuitul electric.

La ora 12:39, şase pompieri militari din cadrul Detaşamentului Orșova au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, în municipiul Orșova, str. Rozelor, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un coș de fum. A ars funinginea de pe coșul de fum. Cauza probabilă a incendiului a fost determinată de coșul de fum necurățat de funingine.

La ora 19:24, nouă pompieri militari din cadrul Detaşamentului Orșova au intervenit cu o autospecială și o ambulanță S.M.U.R.D., în municipiul Orșova, zona parcului central, pentru salvarea unei bărbat și a unui câine, căzuţi în apa înghețată a fluviului Dunărea. Pompierii au intervenit cu ajutorul accesoriilor din dotare, salvând mai întâi bărbatul, apoi câinele. Persoana a fost predată, conștientă, echipajului S.A.J., fiind transportată la spitalul Orșova pentru acordarea îngrijirilor medicale.

În data de 03.02.2017, la ora 00:13, 23 de pompieri din cadrul Detașamentului Dr. Tr. Severin au intervenit cu patru autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autospecială de salvare de la înălțime şi o ambulanță S.M.U.R.D., în municipiul Dr. Tr. Severin, str. Nicolae Grigorescu, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit. A ars acoperișul casei, construit din lemn cu învelitoare din țiglă, pe o suprafață de circa 250 mp, degradându-se tavanul din rigips, pe o suprafață de circa 100 mp, două ferestre și piese de mobilier. Casa fiind duplex, incendiul s-a propagat și la cel de-al doilea proprietar. Cauza probabilă a producerii incendiului a fost determinantă de neprotejarea termică a coşului de fum față de materialele combustibile.

Serviciul S.M.U.R.D. din cadrul I.S.U. „Drobeta” al Judeţului Mehedinţi a intervenit la 8 urgenţe medicale.