Home ACTUALITATE LEGE&ORDINE Pompierii din cadrul ISU „Drobeta” al judeţului Mehedinţi au intervenit in ultimele 96 de ore la 19 intervenţii pentru situaţii de urgenţă şi 62 intervenţii SMURD

Pompierii din cadrul ISU „Drobeta” al judeţului Mehedinţi au intervenit in ultimele 96 de ore la 19 intervenţii pentru situaţii de urgenţă şi 62 intervenţii SMURD

Pompierii din cadrul ISU „Drobeta” al judeţului Mehedinţi au intervenit in ultimele 96 de ore la  19 intervenţii pentru situaţii de urgenţă şi 62 intervenţii SMURD

În data de 17.06.2016

La ora 16:20, Pichetul de Pompieri Strehaia a intervenit cu şase subofițeri și o autospecială de intervențiecu apă și spumă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o căruță ce transporta fân, tractată de un tractor. Au ars căruța în întregime și cca. 2 tone de plante furajere, degradându-se 2 lămpi de semnalizare și scaunul tractorului care tracta căruța.
În data de 18.06.2016 La ora 06:15, Echipajul SMURD din cadrul Detașamentul de Pompieri Orșova a intervenit la un accident rutier produs pe E70, la cca. 7 km de mun. Orșova. În urma accidentului a rezultat o victimă (bărbat în vârstă de 36 ani) cu escoriații la nivelul membrelor superioare și dureri în piept. I s-a acordat prim ajutor medical, monitorizare
și transport la CPU Orșova.
La ora 08:43, Detașamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit cu o autoscară mecanică cu platformă și trei subofițeri, pentru îndepărtarea tencuielii de pe fațada unui bloc de locuințe din mun. Dr. Tr. Severin, Bd. T. Vladimirescu. S-a acționat pentru îndepărtarea tencuielii de pe fațada exterioară a unui bloc de locuințe aflată în pericol de prăbușire, ce punea în pericol siguranța trecătorilor.
La ora 09:02, Detașamentul de Pompieri Orșova a intervenit cu patru subofițeri, o autospecială de intervenție și o ambarcațiune cu motor având în dotare sonar, pentru continuarea căutărilor corpului unei persoane (bărbat, în vârstă de cca. 27 ani), presupusă a fi înecată în fluviul Dunărea, în zona Golfului Bahna.
La ora 12:53, Detașamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și cinci subofițeri, pentru deblocarea ușii unui apartament, în mun. Dr. Tr. Severin. S-a pătruns în interiorul apartamentului pe geamul balconului și a fost deblocată ușa de la intrare. De asemenea, a fost închisă butelia de la aragaz și s-a acționat pentru ventilarea apartamentului.
La ora 19:58, Echipajul SMURD din cadrul Detașamentul de Pompieri Dr. Tr. Severin a intervenit la un accident rutier produs între un tractor și un autoturism, în mun. Dr. Tr. Severin, Centura ocolitoare. În urma accidentului a rezultat o victimă (adolescentă în vârstă de 17 ani) care nu prezenta traumatisme vizibile. După evaluarea funcțiilor vitale, aceasta a refuzat transportul la UPU. În data de 19.06.2016 La ora 08:45, Detașamentul de Pompieri Orșova a intervenit cu patru subofițeri, o autospecială de intervenție și o ambarcațiune cu motor având în dotare sonar, pentru continuarea căutărilor corpului unei persoane
(bărbat, în vârstă de cca. 27 ani), presupusă a fi înecată în fluviul Dunărea, în zona Golfului Bahna.
La ora 09:36, Pichetul de Pompieri Strehaia a intervenit cu şase subofițeri și o autospecială de intervenție cu apă și spumă, în orașul Strehaia, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei case de locuit. A ars șarpanta casei din lemn cu învelitoare din tablă pe o suprafață de cca. 5 mp.
La ora 16:18, Stația de Pompieri Vânju Mare a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și şase subofițeri, pentru salvarea unui pui de barză afalt în pericol, în localitatea Vânjuleț.
La ora 18:51, Detașamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă, o autospecială de intervenție și salvare de la înalțime, o autospecială de transport, un ofițer și nouă subofițeri, pentru degajarea unui acoperiș de bloc aflat în pericol de prăbușire, în mun. Dr. Tr. Severin.
La ora 18:52, Detașamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă, o motopompă remorcabilă și 6 subofițeri, pentru evacuarea apei din pasajul de trecere a frontierei P.F. .I.
La ora 18:58, Detașamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și 4 subofițeri, pentru degajarea unui element de acoperiș prăbușit pe autoturisme, în mun. Dr. Tr. Severin.
La ora 19:06, Detașamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și cinci subofițeri, pentru degajarea a trei copaci prăbușiți pe partea carosabilă a DJ 670, în com. Malovăț, între satul Malovăț și satul Bobaița.
La ora 19:12, Detașamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă, o motopompă transportabilă și patru subofițeri, pentru evacuarea apei din trei gospodării inundate, în comuna Izvorul Bârzii, sat. Balotești.
La ora 19:42, Detașamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și 3 subofițeri, pentru degajarea țiglelor aflate în pericol de prăbușire de pe acoperișul unei case de locuit peste conductele de gaze , în mun. Dr. Tr. Severin, str. Orhideei.
La ora 19:54, Detașamentul de Pompieri Orșova – Garda nr. 2 de Intervenție Baia de Aramă a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și 4 subofițeri, pentru degajarea crengilor cazute care blocau canalizarea, în orașul Baia de Aramă – Negoiești.
În data de 20.06.2016 La ora 09:09, Detașamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, şase subofițeri, în mun. Dr. Tr. Severin, b-dul T. Vladimirescu, pentru deblocarea ușii unui apartament, unde se bănuia de către aparținători că proprietara în vârstă de 75, cu afecțiuni medicale ar fi imobilizată. După pătrunderea în apartament s-a constatat că numita M.C. era decedată.
La ora 11:37, Detașamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, și şase subofițeri, în mun. Dr. Tr. Severin, str. Păcii, pentru degajarea unui copac rupt aflat în pericol de prăbușire pe partea carosabilă.
La ora 18:47, Detașamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit cu o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime și patru subofițeri, în mun. Dr. Tr. Severin, str. Clomfirescu. pentru degajarea unui element de construcție – tablă desprinsă de pe acoperișul blocului.
În perioada 17 – 20.06.2016, Detașamentul de Pompieri Orșova a constituit un punct mobil de intervenție compus din 3 subofițeri, o autospecială de lucru cu apă și spumă și o ambarcațiune, ampalsat în Golful Mraconia.