Home ACTUALITATE EVENIMENT Politia mehedinteana la ora bilantului pentru anul 2017

Politia mehedinteana la ora bilantului pentru anul 2017

Politia mehedinteana la ora bilantului pentru anul 2017

Desfasurata  la Palatul Culturii Teodor Costescu, intr-un cadru oficial, evaluarea activitatii Inspectoratului de Politie Judetean Mehedinti in anul 2017 a avut ca scop informarea cetatenilor asupra principalelor obiective indeplinite anul trecut dar si a prioritatilor anului 2018. Iata cateva dintre directiile in care efortul politistilor mehedinteni a dus la scaderea infractionalitatii in judetul nostru.

Astfel, la nivelul anului 2017, criminalitatea stradală s-a diminuat cu 5,07% față de anul 2016, fiind sesizate un număr de 262 infracţiuni stradale, dintre care 224 în mediul urban şi 38 în mediul rural.

Poliţiştii Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice, au reuşit anul trecut recuperarea a 2.577.430 lei din prejudiciul cauzat. Criminalitatea gravă comisă cu violenţă, respectiv infracţiunile de omor s-au menţinut la acelaşi nivel ca în anul 2016.

În anul 2017, în judeţul Mehedinţi ca urmare a ccidentelor de circulație a rezultat decesul a 49 persoane, rănirea gravă a altor 174, respectiv rănirea uşoară a 109 persoane. Ca urmare a accidentelor de circulatie, anul trecut au decedat 49 de persoane, 174 au fost grav ranite iar 109 au suferit rani usoare.

Principalele trei cauze generatoare de evenimente rutiere au fost:

  • viteza neadaptată la condiţiile de drum;

  • neacordare prioritate vehicule;

  • traversare neregulamentară a pietonilor.
    Activitatea Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți o să se concretizeze și pe parcursul anului 2018 în direcția asigurării unui climat de siguranţă civică corespunzător la nivelul întregului judeţ, combaterii evaziunii fiscale, contrabandei şi traficului cu produse accizabile, a prevenirii şi combaterii infracţiunilor ce se pot comite asupra unităţilor care depozitează, manipulează sau transportă valori monetare, respectarea legalităţii privind circulaţia rutieră precum şi menţinerea unui climat de siguranţă publică în zona unităţilor de învăţământ.